blank

Суші торт

Дивуйте і радуйте своїх гостей!

Смачного!

blank

Суші торт

Шанувальники японської кухні обов'язково оцінять цей рецепт. Для приготування класичних ролів та суші потрібні певні навички та досвід. А суші торт можна приготувати набагато простіше та швидше.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 cups рису
  • 2 cups води
  • 120 g риби – малосольна або копчена форель, лосось, сьомга, горбуша
  • 1 tsp солі
  • 3 tbsp цукру або цукрової пудри
  • 2 листки норі
  • 1 авокадо
  • 1 огірок свіжий
  • 180 g м’якого сиру з зеленню
  • 80 g червоної ікри
  • Оцет до смаку
  • 2 tbsp кунжуту
  • Соєвий соус

Кроки приготування

  • Рис добре промиваємо, заливаємо водою. Поставимо варитися з відкритою кришкою. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та варимо 15-20 хвилин. Потім вимикаємо та залишаємо на 10-15 хвилин. ((Ніколи не використовуйте прозорий довгозернистий рис. Такий рис виходить розсипчастим і підходить для приготування гарнірів, а для суші потрібен рис із гарною клейковиною))
  • Приготуємо заправку. Для цього змішаємо оцет, цукор та сіль. Поставимо на вогонь і гріємо до розчинення солі та цукру, кип'ятити не потрібно.
  • Вливаємо заправку в рис та акуратно перемішуємо, бажано дерев'яною ложкою. Даємо трохи настоятися.
  • Авокадо розрізаємо вздовж. Виймаємо кісточку та нарізаємо тонкими пластинками.
  • Огірок очищаємо та нарізаємо тонкою соломкою.
  • Рибу нарізаємо тонкими смужками.
  • Один лист норі вирізаємо за розміром діаметра кільця та вкладаємо у форму.
  • Одну третину рису викладаємо у форму і розрівнюємо вологими руками. Добре ущільнюємо.
  • Змащуємо рис сиром.
  • Укладаємо шар авокадо.
  • Далі шар огірків.
  • Наступний шар – риба.
  • Накриваємо торт суші листом норі.
  • Далі укладаємо шар рису та дуже добре ущільнюємо.
  • Змащуємо сиром.
  • Фінальний шар – червона ікра. ((Шари можна чергувати на ваш смак))
  • З продуктів, що залишилися, скручуємо невеличкий рол.
  • Поставимо суші торт у кільці в холодильник на кілька годин. Потім дістаємо його та звільняємо від форми. Прикрашаємо порізаними ролами. Боки посипаємо кунжутом.
  • Подаємо із соєвим соусом.
Прокрутка до верху