Дивуйте і радуйте своїх гостей!
Смачного!
Суші торт
Шанувальники японської кухні обов'язково оцінять цей рецепт. Для приготування класичних ролів та суші потрібні певні навички та досвід. А суші торт можна приготувати набагато простіше та швидше.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 cups рису
- 2 cups води
- 120 g риби – малосольна або копчена форель, лосось, сьомга, горбуша
- 1 tsp солі
- 3 tbsp цукру або цукрової пудри
- 2 листки норі
- 1 авокадо
- 1 огірок свіжий
- 180 g м’якого сиру з зеленню
- 80 g червоної ікри
- Оцет до смаку
- 2 tbsp кунжуту
- Соєвий соус
Кроки приготування
- Рис добре промиваємо, заливаємо водою. Поставимо варитися з відкритою кришкою. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та варимо 15-20 хвилин. Потім вимикаємо та залишаємо на 10-15 хвилин. ((Ніколи не використовуйте прозорий довгозернистий рис. Такий рис виходить розсипчастим і підходить для приготування гарнірів, а для суші потрібен рис із гарною клейковиною))
- Приготуємо заправку. Для цього змішаємо оцет, цукор та сіль. Поставимо на вогонь і гріємо до розчинення солі та цукру, кип'ятити не потрібно.
- Вливаємо заправку в рис та акуратно перемішуємо, бажано дерев'яною ложкою. Даємо трохи настоятися.
- Авокадо розрізаємо вздовж. Виймаємо кісточку та нарізаємо тонкими пластинками.
- Огірок очищаємо та нарізаємо тонкою соломкою.
- Рибу нарізаємо тонкими смужками.
- Один лист норі вирізаємо за розміром діаметра кільця та вкладаємо у форму.
- Одну третину рису викладаємо у форму і розрівнюємо вологими руками. Добре ущільнюємо.
- Змащуємо рис сиром.
- Укладаємо шар авокадо.
- Далі шар огірків.
- Наступний шар – риба.
- Накриваємо торт суші листом норі.
- Далі укладаємо шар рису та дуже добре ущільнюємо.
- Змащуємо сиром.
- Фінальний шар – червона ікра. ((Шари можна чергувати на ваш смак))
- З продуктів, що залишилися, скручуємо невеличкий рол.
- Поставимо суші торт у кільці в холодильник на кілька годин. Потім дістаємо його та звільняємо від форми. Прикрашаємо порізаними ролами. Боки посипаємо кунжутом.
- Подаємо із соєвим соусом.