[cooked-sharing]
Суп з сочевиці
Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 250 g червоної сочевиці
- 2 qt морквини
- 1 qt цибулина
- 0.5 tsp меленого кумину
- 2 зубчики часнику
- 1 tsp солодкої паприки
- чілі за смаком
- оливкова олія
- сіль, перець
Кроки приготування
- Цибулю та часник дрібно нарізати
- Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками
- Морку почистити і дрібно нарізати
- В каструлю, в якій готуватиметься суп, влити дві ложки оливкової олії, поставити на невеликий вогонь і додати всі нарізані овочі.
- Сочевицю промити, всипати до овочів, додати прянощі, сіль і залити 1.5 л води
- Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні 20 хв
- Коли суп буде готовий, блендером або в комбайні перетерти його в пюре
- Подавати гарячим зі свіжозмеленим чорним перцем і петрушкою.