суп - сочевиця

Суп з сочевиці

[cooked-sharing]

суп - сочевиця

Суп з сочевиці

Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 g червоної сочевиці
  • 2 qt морквини
  • 1 qt цибулина
  • 0.5 tsp меленого кумину
  • 2 зубчики часнику
  • 1 tsp солодкої паприки
  • чілі за смаком
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Цибулю та часник дрібно нарізати
  • Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками
  • Морку почистити і дрібно нарізати
  • В каструлю, в якій готуватиметься суп, влити дві ложки оливкової олії, поставити на невеликий вогонь і додати всі нарізані овочі.
  • Сочевицю промити, всипати до овочів, додати прянощі, сіль і залити 1.5 л води
  • Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні 20 хв
  • Коли суп буде готовий, блендером або в комбайні перетерти його в пюре
  • Подавати гарячим зі свіжозмеленим чорним перцем і петрушкою.
Прокрутка до верху