Страви з риби – рецепти для швидкої вечері

blank

Дехто зовсім не їсть рибу, бо просто не вміє її готувати. Адже навіть смажити та запікати її потрібно правильно, щоб зберегти смак і корисні елементи. Тож  тримайте добірку рецептів найкращих страв із риби!

Риба в сметані

Дрібно подрібнити очищений помідор, зелену цибулю, кріп і часник. Змішати їх зі сметаною та тертим пармезаном. Натерти філе риби спеціями, покласти у форму та залити соусом. Запікати приблизно 20 хвилин при 180°С. Це дуже красива та ароматна страва на кожен день.

Риба в пекінській капусті

Обмазати рибне філе соєвою пастою зі спеціями та залишити маринуватися. Зрізати товстий край листя капусти, злегка відбити та проварити 2-3 хвилини у киплячій воді. Охолоджене листя покласти по три штуки навхрест і загорнути рибу, як у конверт. Запікати 20 хвилин за 180°С. Листя може бути будь-яким: виноградне або звичайна білокачанна капуста.

blank

Риба з помідорами та оливками

Очищені помідори нарізати невеликими кубиками, оливки кружечками, подрібнити часник. Обваляти шматочки рибного філе в борошні зі спеціями, злегка обсмажити та відкласти в тарілку. В олії від риби протушкувати часник з помідорами та оливками 10 хвилин. Викласти назад рибу та все разом протушкувати ще 7-10 хвилин. Сміливо експериментуйте зі спеціями – смак цієї страви з риби абсолютно змінюється. 

blank

Тушкована риба в томатному соусі

Очистити та промити рибу, нарізати невеликими шматками. Подрібнити цибулю півкільцями та викласти рівним шаром у каструлю з товстим дном. Потім викласти шар риби та знову шар цибулі. Приготувати маринад з томатного соку, олії та цукру і теж залити у каструлю. Тушкувати страву з риби на маленькому вогні 3-3,5 години. За бажанням додати лавровий лист, перець горошком, спеції.

Риба з овочами

Натерти помідори на тертці та змішати з нарізаною зеленню, часником, чилі, олією та спеціями. Викласти філе риби в маринад на пів години. Нарізати будь-які овочі – кабачок, солодкий перець, помідори великими брусочками. Викласти рибу з маринадом на овочі, загорнути у фольгу та запікати 25 хвилин за 180°С.   

blank

Салат із рибою та маринованою цибулею

Апетитний і смачний салат із рибою легко приготує навіть господиня початківець. Відварити рибу, розібрати від кісток і розділити на шматочки. Відварити яйця та нарізати кубиками. Замаринувати кільця цибулі в окропі з оцтом і спеціями, охолодити та відкинути на друшляк. Перемішати всі інгредієнти та заправити сумішшю зі сметани та майонезу. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору