Дивовижні страви з екзотичного авокадо

авокадо

Часто плутаються з визначенням авокадо: за зовнішнім виглядом нагадує горіх, за хімічним складом і смаковими якостями ніби овоч. Насправді авокадо – це фрукт, плід дерева з гарною назвою Персея американська (Persea americana). 

Чим корисні страви з авокадо?

Завдяки унікальним властивостям, авокадо є дивовижним продуктом:

  • Містить багато калію – більше ніж у бананах.
  • Є джерелом корисних ненасичених жирів.
  • Багате клітковиною й корисне для дієтичного харчування.
  • Містить багато антиоксидантів.
  • Знижує рівень «поганого» холестерину й підвищує «корисний».
  • Прискорює засвоюваність поживних речовин, допомагає схуднути.

Який же смак в авокадо?

Таке питання цікавить тих, хто вперше готує страви з авокадо. Насправді все залежить від ступеня дозрівання продукту в природних умовах. Смак повністю стиглого фрукта нагадує поєднання зелені й вершкового масла. У деяких сортів відчувається горіховий присмак, який надає стравам з авокадо пікантного смаку. Шкірку й кісточку плоду їсти не можна, оскільки вони токсичні. 

Дієта з авокадо

Страви з авокадо рекомендують додавати до раціону для зміцнення організму, профілактики захворювань, як додаткове джерело корисних речовин. Авокадо використовують у сирому вигляді та з термічною обробкою. З нього можна робити салати, оригінальні холодні закуски, соуси, бутербродні пасти, смузі й навіть домашній майонез. М’якуш додають до пасти й каш, запікають у духовці в шкірці. У стравах авокадо органічно поєднується з рибою та морепродуктами, лимонним соком, птицею й більшістю овочів.  

Вегетаріанські страви з авокадо 

Ми зібрали для вас цікаві рецепти приготування авокадо, дуже корисні й оригінальні поєднання, вишукані смаки з усього світу.

  • Винахідлива вегетаріанська панацея для всіх, хто не мислить застілля без головного салату – олів’є: страва з авокадо містить свіжий і маринований огірок, кабачок, авокадо, горох і його паростки, моркву, цибулю, помідори чері та майонез з кеш’ю.
  • Паста виключно з корисних продуктів у сирому вигляді – цукіні, рукола, в’ялені томати, авокадо, декілька крапель лимонного соку. 
  • У тарілку кладуть потроху їжі, поки не вийде повноцінне блюдо: шматочки тофу, авокадо, рис, нут, ананас, крес-салат, кунжут і трохи чилі. За східними традиціями це допомагає досягти особливого просвітління. 
  • Гібрид сніданку та обіду – супернасичений коктейль-смузі, схожий на суп-пюре. Цей мікс справді має фантастичну концентрацію користі: апельсиновий фреш, банан, авокадо, ананас, шпинат, рукола, насіння чіа, ягоди годжі та пророщена гречка. І як вам цей набір!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори