Часто плутаються з визначенням авокадо: за зовнішнім виглядом нагадує горіх, за хімічним складом і смаковими якостями ніби овоч. Насправді авокадо – це фрукт, плід дерева з гарною назвою Персея американська (Persea americana).
Чим корисні страви з авокадо?
Завдяки унікальним властивостям, авокадо є дивовижним продуктом:
- Містить багато калію – більше ніж у бананах.
- Є джерелом корисних ненасичених жирів.
- Багате клітковиною й корисне для дієтичного харчування.
- Містить багато антиоксидантів.
- Знижує рівень «поганого» холестерину й підвищує «корисний».
- Прискорює засвоюваність поживних речовин, допомагає схуднути.
Який же смак в авокадо?
Таке питання цікавить тих, хто вперше готує страви з авокадо. Насправді все залежить від ступеня дозрівання продукту в природних умовах. Смак повністю стиглого фрукта нагадує поєднання зелені й вершкового масла. У деяких сортів відчувається горіховий присмак, який надає стравам з авокадо пікантного смаку. Шкірку й кісточку плоду їсти не можна, оскільки вони токсичні.
Дієта з авокадо
Страви з авокадо рекомендують додавати до раціону для зміцнення організму, профілактики захворювань, як додаткове джерело корисних речовин. Авокадо використовують у сирому вигляді та з термічною обробкою. З нього можна робити салати, оригінальні холодні закуски, соуси, бутербродні пасти, смузі й навіть домашній майонез. М’якуш додають до пасти й каш, запікають у духовці в шкірці. У стравах авокадо органічно поєднується з рибою та морепродуктами, лимонним соком, птицею й більшістю овочів.
Вегетаріанські страви з авокадо
Ми зібрали для вас цікаві рецепти приготування авокадо, дуже корисні й оригінальні поєднання, вишукані смаки з усього світу.
- Винахідлива вегетаріанська панацея для всіх, хто не мислить застілля без головного салату – олів’є: страва з авокадо містить свіжий і маринований огірок, кабачок, авокадо, горох і його паростки, моркву, цибулю, помідори чері та майонез з кеш’ю.
- Паста виключно з корисних продуктів у сирому вигляді – цукіні, рукола, в’ялені томати, авокадо, декілька крапель лимонного соку.
- У тарілку кладуть потроху їжі, поки не вийде повноцінне блюдо: шматочки тофу, авокадо, рис, нут, ананас, крес-салат, кунжут і трохи чилі. За східними традиціями це допомагає досягти особливого просвітління.
- Гібрид сніданку та обіду – супернасичений коктейль-смузі, схожий на суп-пюре. Цей мікс справді має фантастичну концентрацію користі: апельсиновий фреш, банан, авокадо, ананас, шпинат, рукола, насіння чіа, ягоди годжі та пророщена гречка. І як вам цей набір!
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]