Сосиски – корисні поради
Готові сосиски в тісті смакують як в гарячому, так і охолодженому вигляді. Надлишки приготованих сосисок можна обмотати харчовою плівкою та покласти в морозилку. У потрібний момент дістати, розігрівати у мікрохвильовій печі – гарячий перекус готовий.
Якщо вас цікавить простий рецепт “сосиски у тісті смажені”, можна взяти тонкий лаваш. Додавши до сосисок різні начинки, наприклад, сир, овочі, картопляне пюре, грибочки, ви отримаєте абсолютно чудову випічку, смачну, апетитну та оригінальну. У такому вигляді звичайні сосиски в тісті можуть навіть претендувати на своє місце на святковому столі.
Важливе зауваження: не готуйте цю страву з дешевих сосисок. Тут сенс навіть не в якості або смаку. Дешеві сосиски містять багато крохмалю, желатину, різних добавок і загусників, і в результаті термообробки сильно зменшуються в розмірах. Отже, втрачається зовнішній вигляд виробів.
Сосиски у дріжджовому тісті з кунжутом
Інгредієнти для рецепту
- 12 qt сосисок
- 2 яйця + 1 жовток
- 1 cups молока
- 1/3 cups рослинної олії
- 11 g сухих дріжджів
- 1,5 cups пшеничного борошна
- 1 tsp цукру
- 1 tsp солі
- Кунжут
Кроки приготування
- Змішаємо тепле молоко, 0,5 склянки борошна, цукор і сіль.
- Додаємо дріжджі, перемішуємо.
- Накриваємо рушником та залишаємо отриману масу в теплому місці на 20 хвилин.
- Коли опара збільшиться у 2 рази, додаємо збиті яйця, решту борошна та рослинну олію.
- Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
- Тісто розкачуємо тонким шаром і нарізаємо на тонкі довгі смужки.
- Замотуємо в смужки тіста сосиски, змащуємо яєчним жовтком і присипаємо кунжутом. «Сосиска буде смачніше, якщо її перед обгортанням в тісто трохи обсмажити на сковороді»
- Випікаємо сосиски в тісті в духовці до красивого рум'яного кольору при температурі 180°С. Випікати, крім духовки, також можна в мікрохвильовій печі, мультиварці.