blank

Сосиски у дріжджовому тісті з кунжутом

Сосиски – корисні поради

Готові сосиски в тісті смакують як в гарячому, так і охолодженому вигляді. Надлишки приготованих сосисок можна обмотати харчовою плівкою та покласти в морозилку. У потрібний момент дістати, розігрівати у мікрохвильовій печі – гарячий перекус готовий.

Якщо вас цікавить простий рецепт “сосиски у тісті смажені”, можна взяти тонкий лаваш. Додавши до сосисок різні начинки, наприклад, сир, овочі, картопляне пюре, грибочки, ви отримаєте абсолютно чудову випічку, смачну, апетитну та оригінальну. У такому вигляді звичайні сосиски в тісті можуть навіть претендувати на своє місце на святковому столі.

Важливе зауваження: не готуйте цю страву з дешевих сосисок. Тут сенс навіть не в якості або смаку. Дешеві сосиски містять багато крохмалю, желатину, різних добавок і загусників, і в результаті термообробки сильно зменшуються в розмірах. Отже, втрачається зовнішній вигляд виробів.

blank

Сосиски у дріжджовому тісті з кунжутом

Мало хто відмовиться від перекусу сосисками у тісті. Адже це так апетитно! Ароматні, соковиті, з рум'яною скоринкою. Сосиски в тісті на сковороді в домашніх умовах готуються зовсім швидко. Сосиски в тісті в духовці – цей рецепт надає випічці ніжного, соковитого смаку. Багато що залежить від рецепта тіста для сосисок, адже воно може бути листковим, дріжджовим, пісочним.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 1 година 20 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 1 година 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 12 qt сосисок
  • 2 яйця + 1 жовток
  • 1 cups молока
  • 1/3 cups рослинної олії
  • 11 g сухих дріжджів
  • 1,5 cups пшеничного борошна
  • 1 tsp цукру
  • 1 tsp солі
  • Кунжут

Кроки приготування

  • Змішаємо тепле молоко, 0,5 склянки борошна, цукор і сіль.
  • Додаємо дріжджі, перемішуємо.
  • Накриваємо рушником та залишаємо отриману масу в теплому місці на 20 хвилин.
  • Коли опара збільшиться у 2 рази, додаємо збиті яйця, решту борошна та рослинну олію.
  • Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
  • Тісто розкачуємо тонким шаром і нарізаємо на тонкі довгі смужки.
  • Замотуємо в смужки тіста сосиски, змащуємо яєчним жовтком і присипаємо кунжутом. «Сосиска буде смачніше, якщо її перед обгортанням в тісто трохи обсмажити на сковороді»
  • Випікаємо сосиски в тісті в духовці до красивого рум'яного кольору при температурі 180°С. Випікати, крім духовки, також можна в мікрохвильовій печі, мультиварці.
Прокрутка до верху