Риба тілапія на картопляній подушці за 20 хвилин
Навіть таку просту страву, як тілапія на картопляній подушці можна приготувати й подати дуже оригінально. Достатньо відварену картоплю порізати скибочками, зверху укласти філе з кільцями цибулі й запекти у духовці. Чудова страва – риба тілапія з гарніром за мінімум часу!
Тілапія – рецепт приготування у листковому тісті
Цей рецепт можна сміло вважати універсальним. Натираємо філе тілапії сіллю, спеціями. Тим часом розрізаємо листкове тісто на прямокутні шматочки розміром трішки більше довжини рибки. Кладемо філейку на тісто, зверху будь-яку начинку – обсмажену цибульку, суміш домашнього сиру з зеленню, тертий твердий сир з помідорами. Зверху кладемо інший шматочок тіста й защіпаємо краєчки. Запікаємо тілапію у духовці до румяної скоринки. А взагалі можна імпровізувати й взяти будь-яку рибу та будь-яке тісто.
Смажена риба тілапія
Інгредієнти для рецепту
- 400 g тілапії
- 70 g твердого сиру
- 3 tbsp майонезу
- 30 g вершкового масла
- 2 tbsp лимонного соку
- сіль, перець, спеції до риби
Кроки приготування
- Філе тілапії вкладаємо у форму для запікання, змащену олією, й ставимо у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180°С.
- Поки рибка запікається, натираємо сир на дрібній терці. Додаємо до нього майонез, м’яке вершкове масло, лимонний сік, спеції й ретельно розтираємо суміш.
- Виймаємо тілапію з духовки, перевертаємо й змащуємо підготовленим густим соусом.
- Прикрашаємо тілапію з сиром зеленню, доповнюємо свіжими овочами.