Скумбрія, запечена у фользі
Приготувати скумбрію запечену найкраще в рукаві або у фользі. Саме запечена скумбрія, на відміну від інших способів приготування цієї риби, вирізняється приголомшливими смаковими характеристиками.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 qt скумбрії мороженої
- 1 qt помідор
- 0,5-1 qt лимону
- 2 tbsp олії рослинної
- Сіль
- Перець
Кроки приготування
- У риби відрізаємо голову, розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі та промиваємо. Просушуємо серветками.
- Лимон миємо, нарізаємо тонкими кружечками.
- Помідор миємо, нарізаємо кружальцями або пів кружальцями.
- На рибі зробимо кілька надрізів. Посолимо, поперчимо, у кожен надріз вкладемо по шматочку помідора та лимона.
- Викладаємо скумбрію на фольгу, рясно змащуємо олією. Загортаємо у фольгу.
- Викладаємо рибу на деко та запікаємо у заздалегідь розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин за температури 190°С.
- Скумбрія, запечена у фользі, готова. Подавати можна гарячою та холодною, з улюбленим гарніром.
Як приготувати скумбрію запечену – корисні поради
Краще готувати запечену скумбрію не повністю розморожену, а трохи підморожену. Так її легше різати, а страва набуває приємного смаку.
Щоб запечена скумбрія вийшла особливо смачною, не потрібно її дуже мити. Краще після миття швидко обтерти паперовою серветкою, від надлишку води риба розкисає.
Скумбрія запечена – смачні рецепти приготування
Рецепти фаршированої скумбрії, запеченої в духовці, різноманітні і кожен по-своєму цікавий та смачний.
Скумбрія, запечена в духовці у фользі, може мати кілька варіантів: з картоплею, цибулею, болгарським перцем, помідорами, сиром та грибами.
За формою оброблення риби можна приготувати різні страви: скумбрія запечена шматочками в духовці, запечене філе скумбрії або ціла тушка запеченої скумбрії.