blank

Скумбрія, запечена у фользі

blank

Скумбрія, запечена у фользі

Приготувати скумбрію запечену найкраще в рукаві або у фользі. Саме запечена скумбрія, на відміну від інших способів приготування цієї риби, вирізняється приголомшливими смаковими характеристиками.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 qt скумбрії мороженої
  • 1 qt помідор
  • 0,5-1 qt лимону
  • 2 tbsp олії рослинної
  • Сіль
  • Перець

Кроки приготування

  • У риби відрізаємо голову, розрізаємо черевце, виймаємо нутрощі та промиваємо. Просушуємо серветками.
  • Лимон миємо, нарізаємо тонкими кружечками.
  • Помідор миємо, нарізаємо кружальцями або пів кружальцями.
  • На рибі зробимо кілька надрізів. Посолимо, поперчимо, у кожен надріз вкладемо по шматочку помідора та лимона.
  • Викладаємо скумбрію на фольгу, рясно змащуємо олією. Загортаємо у фольгу.
  • Викладаємо рибу на деко та запікаємо у заздалегідь розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин за температури 190°С.
  • Скумбрія, запечена у фользі, готова. Подавати можна гарячою та холодною, з улюбленим гарніром.

Як приготувати скумбрію запечену – корисні поради 

Краще готувати запечену скумбрію не повністю розморожену, а трохи підморожену. Так її легше різати, а страва набуває приємного смаку.

Щоб запечена скумбрія вийшла особливо смачною, не потрібно її дуже мити. Краще після миття швидко обтерти паперовою серветкою, від надлишку води риба розкисає.

Скумбрія запечена – смачні рецепти приготування

Рецепти фаршированої скумбрії, запеченої в духовці, різноманітні і кожен по-своєму цікавий та смачний.

Скумбрія, запечена в духовці у фользі, може мати кілька варіантів: з картоплею, цибулею, болгарським перцем, помідорами, сиром та грибами.  

За формою оброблення риби можна приготувати різні страви: скумбрія запечена шматочками в духовці, запечене філе скумбрії або ціла тушка запеченої скумбрії.

Прокрутка до верху