Осінь – це час ароматних та смачних плодів, на основі яких можна приготувати безліч надзвичайних страв. Яблука дарують чудовий смак та безліч можливостей для приготування страв. Дієтологи вважають їх багатим джерелом вітамінів та корисних речовин.
Корисні властивості яблук
Народна мудрість твердить: «Хто яблуко в день з’їдає, той у лікаря не буває». Дієтологи та лікарі дотримуються тієї ж думки. Яблука рекомендовано вживати для зміцнення імунітету та профілактики захворювань. А ще вони протидіють передчасному старінню.
Яблука також очищають організм від токсинів і вільних радикалів та збагачують його поживними речовинами.
Також, дослідження показують, що щоденне вживання яблук зменшує ризик виникнення цукрового діабету, прояви астми та хвороби Альцгеймера. Клітковина, яка міститься у цих фруктах регулює рівень цукру у крові та перешкоджає розвитку атеросклерозу.
Смачні та прості рецепти з яблук
Перше, що спадає на думку – це ніжка яблучна шарлотка. Бісквітне тісто має приємний смак, а нотки кориці та ванілі створюють неперевершений аромат. Для приготування цього десерту використовують зелені яблука. Приготування шарлотки з яблук доволі легке та просте.
Ще одним надзвичайно апетитним десертом є яблучний штрудель. Рецепт яблучного штруделя з витяжного тіста містить смачну начинку із солодких яблук.
Яблучно-морквяні сирники – поживна та водночас низькокалорійна страва, яка готується доволі легко та просто. Поєднання ніжного творогу з яблуками та морквою додає насиченості страві, а кориця – пряного аромату.
А як часто ви вживаєте яблука та які страви з яблук готуєте? Поділіться у коментарях.
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]