Шарлотка з яблуками

Шарлотка
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування30 хвЗагальний час1 год

Деякий час шарлотку з яблуками вважали бісквітним десертом з яблуками та кремом. Нині залишилася просто шарлотка з яблуками – рецепт чудової швидкої випічки на кожен день. Продукти завжди доступні, часу потрібно мінімум, щоб насолодитися шарлоткою з чашечкою кави або чаю.

 4 яйця
 150 гр борошна
 150 гр цукру
 500 гр яблук
 2 щіпки ванілі
 2 щіпки солі
 2 щіпки кориці
1

Збиваємо яйця з щіпкою солі до густої маси.

2

Яблука для шарлотки очищаємо, вирізаємо серединку й нарізаємо тонкими пластинками.

3

Просіяну муку поступово додаємо до збитих яєць, перемішуючи ложкою обережними рухами зверху донизу – як для бісквіта.

4

Застеляємо форму пергаментом, виливаємо половину тіста.

5

Викладаємо нарізані яблука перпендикулярно поверхні, рухаючись спочатку по колу, потім до центру форми.

6

Зверху обережно виливаємо решту тіста й зверху так само викладаємо яблука. Посипаємо корицею й ставимо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.

7

Притрушуємо шарлотку з яблуками цукровою пудрою й смакуємо!

Шарлотка з яблуками – рецепт

Вам, напевно, відома романтична історія про кондитера, який вигадав оригінальний рецепт шарлотки з яблуками, аби завоювати прихильність коханої Шарлотти. 

Насправді класичну шарлотку з яблуками – простий рецепт з білого хліба, заварного крему та яблук, придумали у Франції.

Смачна шарлотка з яблуками – рецепт в духовці

Здавалось би, що шарлотку з яблуками якось урізноманітнити неможливо. Проте, якщо додати часточки лимона, слив, груш або інші ягоди, отримаємо нові оригінальні смаки. 

Приготувати можна шарлотку з яблуками в мультиварці на кефірі, сметані. Навіть одна столова ложка вершкового масла або сметани до рецепта шарлотки з яблуками додасть їй більше вологості.

Інгредієнти

 4 яйця
 150 гр борошна
 150 гр цукру
 500 гр яблук
 2 щіпки ванілі
 2 щіпки солі
 2 щіпки кориці

Кроки рецепта

1

Збиваємо яйця з щіпкою солі до густої маси.

2

Яблука для шарлотки очищаємо, вирізаємо серединку й нарізаємо тонкими пластинками.

3

Просіяну муку поступово додаємо до збитих яєць, перемішуючи ложкою обережними рухами зверху донизу – як для бісквіта.

4

Застеляємо форму пергаментом, виливаємо половину тіста.

5

Викладаємо нарізані яблука перпендикулярно поверхні, рухаючись спочатку по колу, потім до центру форми.

6

Зверху обережно виливаємо решту тіста й зверху так само викладаємо яблука. Посипаємо корицею й ставимо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.

7

Притрушуємо шарлотку з яблуками цукровою пудрою й смакуємо!

Шарлотка з яблуками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору