Шарлотка з яблуками

Шарлотка
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування30 хвЗагальний час1 год

Деякий час рецепт шарлотки з яблуками це був бісквітний десерт з яблуками та кремом. Нині залишилася просто шарлотка з яблуками – чудовий варіант швидкої випічки на кожен день. Продукти завжди доступні, часу потрібно мінімум. А, коли неймовірний аромат наповнює все навколо, так складно дочекатися, коли нарешті можна насолодитися шарлоткою з чашечкою кави або чаю.

 4 яйця
 150 гр борошна
 150 гр цукру
 500 гр яблук
 2 щіпки ванілі
 2 щіпки солі
 2 щіпки кориці
1

Збиваємо яйця з щіпкою солі до густої маси.

2

Яблука для шарлотки очищаємо, вирізаємо серединку й нарізаємо тонкими пластинками.

3

Просіяну муку поступово додаємо до збитих яєць, перемішуючи ложкою обережними рухами зверху донизу – як для бісквіта.

4

Застеляємо форму пергаментом, виливаємо половину тіста.

5

Викладаємо нарізані яблука перпендикулярно поверхні, рухаючись спочатку по колу, потім до центру форми.

6

Зверху обережно виливаємо решту тіста й зверху так само викладаємо яблука. Посипаємо корицею й ставимо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.

7

Притрушуємо шарлотку з яблуками цукровою пудрою й смакуємо!

Шарлотка для Шарлотти

Вам, напевно, відома романтична історія про кондитера, який вигадав оригінальний рецепт шарлотки з яблуками, аби завоювати прихильність коханої Шарлотти. Насправді класичну шарлотку придумали у Франції – з білого хліба, заварного крему та яблук.

Рецепти шарлотки з яблук

Здавалось би, що шарлотку якось урізноманітнити неможливо. Проте, якщо до яблук додати часточки лимону, слив, груш або інші ягоди, отримаємо нові оригінальні смаки. Приготувати шарлотку можна також на кефірі, сметані. Навіть одна столова ложка вершкового масла або сметани до рецепта шарлотки з яблуками додасть їй більше вологості.

Інгредієнти

 4 яйця
 150 гр борошна
 150 гр цукру
 500 гр яблук
 2 щіпки ванілі
 2 щіпки солі
 2 щіпки кориці

Кроки рецепта

1

Збиваємо яйця з щіпкою солі до густої маси.

2

Яблука для шарлотки очищаємо, вирізаємо серединку й нарізаємо тонкими пластинками.

3

Просіяну муку поступово додаємо до збитих яєць, перемішуючи ложкою обережними рухами зверху донизу – як для бісквіта.

4

Застеляємо форму пергаментом, виливаємо половину тіста.

5

Викладаємо нарізані яблука перпендикулярно поверхні, рухаючись спочатку по колу, потім до центру форми.

6

Зверху обережно виливаємо решту тіста й зверху так само викладаємо яблука. Посипаємо корицею й ставимо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.

7

Притрушуємо шарлотку з яблуками цукровою пудрою й смакуємо!

Шарлотка з яблуками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори