Go Back
Шарлотка

Шарлотка з яблуками

Деякий час шарлотку з яблуками вважали бісквітним десертом з яблуками та кремом. Нині залишилася просто шарлотка з яблуками – рецепт чудової швидкої випічки на кожен день. Продукти завжди доступні, часу потрібно мінімум, щоб насолодитися шарлоткою з чашечкою кави або чаю.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська, Угорська, Французька
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 4 яйця
  • 150 g борошна
  • 150 g цукру
  • 500 g яблук
  • 2 dash ванілі
  • 2 dash солі
  • 2 dash кориці

Кроки приготування

  • Збиваємо яйця з щіпкою солі до густої маси.
  • Яблука для шарлотки очищаємо, вирізаємо серединку й нарізаємо тонкими пластинками.
  • Просіяну муку поступово додаємо до збитих яєць, перемішуючи ложкою обережними рухами зверху донизу – як для бісквіта.
  • Застеляємо форму пергаментом, виливаємо половину тіста.
  • Викладаємо нарізані яблука перпендикулярно поверхні, рухаючись спочатку по колу, потім до центру форми.
  • Зверху обережно виливаємо решту тіста й зверху так само викладаємо яблука. Посипаємо корицею й ставимо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.
  • Притрушуємо шарлотку з яблуками цукровою пудрою й смакуємо!
QR Code linking back to recipe