Шарлотка з яблуками – рецепт
Вам, напевно, відома романтична історія про кондитера, який вигадав оригінальний рецепт шарлотки з яблуками, аби завоювати прихильність коханої Шарлотти.
Насправді класичну шарлотку з яблуками – простий рецепт з білого хліба, заварного крему та яблук, придумали у Франції.
Смачна шарлотка з яблуками – рецепт в духовці
Здавалось би, що шарлотку з яблуками якось урізноманітнити неможливо. Проте, якщо додати часточки лимона, слив, груш або інші ягоди, отримаємо нові оригінальні смаки.
Приготувати можна шарлотку з яблуками в мультиварці на кефірі, сметані. Навіть одна столова ложка вершкового масла або сметани до рецепта шарлотки з яблуками додасть їй більше вологості.
Шарлотка з яблуками
Деякий час шарлотку з яблуками вважали бісквітним десертом з яблуками та кремом. Нині залишилася просто шарлотка з яблуками – рецепт чудової швидкої випічки на кожен день. Продукти завжди доступні, часу потрібно мінімум, щоб насолодитися шарлоткою з чашечкою кави або чаю.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 яйця
- 150 g борошна
- 150 g цукру
- 500 g яблук
- 2 dash ванілі
- 2 dash солі
- 2 dash кориці
Кроки приготування
- Збиваємо яйця з щіпкою солі до густої маси.
- Яблука для шарлотки очищаємо, вирізаємо серединку й нарізаємо тонкими пластинками.
- Просіяну муку поступово додаємо до збитих яєць, перемішуючи ложкою обережними рухами зверху донизу – як для бісквіта.
- Застеляємо форму пергаментом, виливаємо половину тіста.
- Викладаємо нарізані яблука перпендикулярно поверхні, рухаючись спочатку по колу, потім до центру форми.
- Зверху обережно виливаємо решту тіста й зверху так само викладаємо яблука. Посипаємо корицею й ставимо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.
- Притрушуємо шарлотку з яблуками цукровою пудрою й смакуємо!