Що можна приготувати з печінки

куряча печінка

Ви, мабуть, знаєте, про деякі секрети приготування страв з печінки. Нагадаємо: щоб позбутися гіркоти, бажано печінку вимочувати у молоці або воді з содою протягом 1,5-2 годин. Потрібно вирізати всі плівки й жилки, а при смаженні або тушкуванні не перевищувати рекомендований час, адже довге приготування робить печінку твердою.

печена печінка

Що смачного приготувати з печінки?

Смажена печінка з цибулькою, тушкована у сметані або молоці, печінковий гуляш – все це досить звичні й відомі страви з печінки. Спробуймо трішки змінити акценти – приготуймо не просто котлети, а рублені котлети з печінки.

Для фаршу потрібно: дрібно порізана печінка, підсмажені печериці, цибуля, твердий сир і домашній, яйце і манка. Поєднання інгредієнтів неочікуване, але смак вас здивує! Або приготуймо гречаники, адже гречка дуже гармонійно поєднується з печінкою.  

Гречаники

Паштет – класична страва з печінки

Паштет з печінки – гарна закуска у будь-який час, на сніданок, обід або вечерю. Печінковий паштет приготувати просто: відварити печінку, моркву, цибулю, шматочок сала й збити усе блендером з додаванням вершкового масла. Також печінковий паштет можна красиво завернути у вигляді рулету, поклавши всередину заморожене масло або подрібнене яйце з зеленню.

печінка

Відбивні з печінки

Якщо смажена печінка може вийти твердою, то відбивні – ніколи. Готують цю страву з печінки так само, як зі звичайного м’яса, тільки при відбиванні радимо прикривати поліетиленовим пакетом, щоб було менше бризок.

Вишукані страви з печінки

Печінковий торт

Ніжний печінковий торт потребує часу, проте це дуже гарна святкова закуска, що нагадує десерт. Якщо хочете здивувати гостей, приготуйте оригінальну страву з печінки – румунський дроб.

Печінку та яйця відварюємо, нарізаємо великими кубиками. Цибулю обсмажуємо, подрібнюємо зелень. Змішуємо інгредієнти з сирими яйцями, борошном, сметаною та випікаємо у формі. У холодному вигляді з домашнім кетчупом – неповторно!

Ідеї, що приготувати в останніх рецептах

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору