blank

Салат з пекінської капусти

Рецепти салатів з пекінською капустою на будь-який смак

Мабуть, немає такого універсального компонента, ніж пекінська капуста. Можна стверджувати, що пекінкою жоден салат не зіпсувати. А крім салатів, є рецепти голубців з пекінської капусти, квашеної пекінки. Пекінська капуста є лідером з усіх овочів за вмістом вітаміну С, містить величезну кількість калію. 

Пекінська капуста чи китайський салат

Пекінська капуста як овочева культура відома з 5 століття до н. е. З появою скоростиглих японських гібридів в останні десятиліття пекінку почали вирощувати і в нашій місцевості. Цю чудову овочеву культуру називають також китайською чи салатною капустою або китайським салатом – суцільна гра слів!

Хоч ми звикли до світлих ніжних відтінків пекінської капусти, вона може бути від насиченого жовтого до яскраво-зелених кольорів.

blank

Салат з пекінської капусти

Салати з пекінської капусти відрізняються дуже ніжною консистенцією та легкістю. Це чудовий і корисний наповнювач до багатьох відомих салатів – з м’ясом, грибами, морепродуктами, сиром, кукурудзою, яблуками. Салат з курячим філе, шинкою, сухариками, оливками, з майонезом чи олією, різноманітними соусами та заправками – у будь-якому випадку пекінська капуста не перевантажить ні страву, ні шлунок. Рекомендуємо спробувати простий рецепт салату з пекінської капусти зі смаженими печерицями.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 пекінська капуста
  • 300 g печериць
  • 2 цибулини
  • 1 огірок
  • 2 яйця
  • 2 tbsp олії для смаження
  • 100 g майонезу
  • сіль, перець, прованські трави за смаком

Кроки приготування

  • Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, нарізаємо кубиками.
  • Печериці нарізаємо невеличкими шматочками та обсмажуємо. Охолоджуємо.
  • Цибулю нарізаємо дрібно.
  • Капусту пекінську нарізаємо тоненькими смужками.
  • Огірок нарізаємо соломкою.
  • Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, додаємо щіпку прованських трав і заправляємо майонезом. Смачного!
Прокрутка до верху