салат суші

Салат «Суші»

салат суші

Салат «Суші»

Цей салат підійде для справжніх поціновувачів японської кухні, які обожнюють суші, але не мають часу і необхідних навичок для їх приготування. Салат цікавий тим, що інгредієнти для нього потрібні практично ті ж, що і для приготування суші, та й на смак він нагадує саме цю страву. Заінтриговані? Тоді почнемо!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g рису
  • 200 g лосося
  • 1 авокадо
  • 2 листи норі
  • 2 огірки
  • 20 g васабі
  • кунжут за смаком
  • соєвий соус за смаком

Кроки приготування

  • Для початку відварюємо рис в такий спосіб, як для суші: промиваємо його кілька разів, заливаємо водою (пропорція 1 : 1,5), ставимо на вогонь. Через 7 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо ще 15 хвилин. Знімаємо з плити і відставляємо на 30 хвилин.
  • Тепер нам потрібні будуть два листи норі. Якщо ви бажаєте зробити салат у вигляді торта, кладемо на норі перевернуту тарілку. Гострим ножем вирізаємо коло по контуру.
  • Викладаємо на лист норі половину рису.
  • Шар рису змащуємо дуже тонким шаром васабі. Заздалегідь змішуємо порошок васабі із кип'яченою водою, пропорція 1:1.
  • Викладаємо зверху половину нарізаного огірка та лосося.
  • Викладаємо другий шар рису та огірки, що залишилися, але тепер перемішуючи з нарізаним авокадо.
  • Зверху викладаємо другу частину лосося і посипаємо насінням кунжуту.
Прокрутка до верху