Салат «Суші»
Цей салат підійде для справжніх поціновувачів японської кухні, які обожнюють суші, але не мають часу і необхідних навичок для їх приготування. Салат цікавий тим, що інгредієнти для нього потрібні практично ті ж, що і для приготування суші, та й на смак він нагадує саме цю страву. Заінтриговані? Тоді почнемо!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 300 g рису
- 200 g лосося
- 1 авокадо
- 2 листи норі
- 2 огірки
- 20 g васабі
- кунжут за смаком
- соєвий соус за смаком
Кроки приготування
- Для початку відварюємо рис в такий спосіб, як для суші: промиваємо його кілька разів, заливаємо водою (пропорція 1 : 1,5), ставимо на вогонь. Через 7 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо ще 15 хвилин. Знімаємо з плити і відставляємо на 30 хвилин.
- Тепер нам потрібні будуть два листи норі. Якщо ви бажаєте зробити салат у вигляді торта, кладемо на норі перевернуту тарілку. Гострим ножем вирізаємо коло по контуру.
- Викладаємо на лист норі половину рису.
- Шар рису змащуємо дуже тонким шаром васабі. Заздалегідь змішуємо порошок васабі із кип'яченою водою, пропорція 1:1.
- Викладаємо зверху половину нарізаного огірка та лосося.
- Викладаємо другий шар рису та огірки, що залишилися, але тепер перемішуючи з нарізаним авокадо.
- Зверху викладаємо другу частину лосося і посипаємо насінням кунжуту.