Хрумкі сухарики
Сьогодні, мабуть, у кожної господині є власний рецепт салату з сухариками, адже варіацій можна вигадати безліч. Наприклад, замість свіжого огірка, чудово смакує й солоний, помідори, пекінська капуста чи ананаси. Щоби зробити салат з грінками більш поживним, додавайте підкопчене куряче філе й квасолю, підсмажені печериці. Салати з сухариками особливо подобаються дітям різного віку, адже вони там весело хрумтять! А щоб цей хрускіт зберігся, не готуйте салат заздалегідь чи з запасом.
Заправки для салату:
Заправки для салату з сухариками підійдуть найрізноманітніші: з гірчичним соусом, з часником, з домашнім майонезом. А можна спробувати додавати до будь-яких класичних салатів сухарики, наприклад, до вінегрету або крабового салату.
Салат з сухариками
А ви, мабуть, і не здогадуєтеся, що салат з сухариками був вигаданий зовсім випадково. У 1924 році, коли на кухні ресторану у Мексиці не залишилося майже ніяких продуктів, кухар-італієць Цезар Кардіні приготував салат з цибулі, твердого сиру пармезану, листя салату та пшеничних грінок. Для заправки винахідливий кухар використав соус з оливкової олії та яєць – а це, напевно, наш домашній майонез! З того часу рецепт салату Цезар з сухариками змінювався сотні раз. А ми приготуємо швидкий салатик з сухариками майже з нічого.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 100 g Ковбаса напівкопчена
- 70 g Твердий сир
- 1 qt Огірок свіжий
- 100 g Кукурудза
- 2 qt Яйця
- 100 g Сухарики
- 50 g Майонез
Кроки приготування
- Нарізаємо ковбасу та огірок соломкою.
- Сир натираємо на великій тертці.
- Яйця відварюємо, охолоджуємо та нарізаємо кубиками.
- Всі інгредієнти, але поки без сухариків, викладаємо у глибоку миску й заправляємо майонезом.
- Сухарики вибираємо, які вам подобаються: зі смаком бекону, ікри, крабів, житні або пшеничні.
- Прикрашаємо салат зеленню або гарно викладаємо на листки салату, сухариками посипаємо перед самою подачею страви.