blank

Салат Ніцца

Для цього рецепту можна використовувати різні види салату. Також найкраще підходять чорні маслини. Артишоки зазвичай використовують сирими і дрібно нарізаними, але підійдуть також і консервовані.

blank

Салат Ніцца

Цей салат має величезне різноманіття смаків. Типове блюдо Прованса (регіону, який розташований на межі з Італією), де відчувається вплив середземноморської кухні. Для цього салату важливо використовувати тільки якісну оливкову олію і оцет.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g Огірків
  • 2 qt Яєць
  • 4 qt Свіжих артишоків (за бажанням)
  • 1 qt Лимон
  • 150 g Редиски
  • 2 qt Зелених перці
  • 2 qt Червоних помідор
  • 2 qt Цибулини
  • 50 g Селери
  • 1 qt Мікс салатів
  • 1 Зубчик часнику
  • 150 g Консервованого тунця в оливковій олії
  • 8 qt Анчоусів (в оливковій олії)
  • 16 qt Маслин
  • 1 qt Гілочка базиліку
  • 50 ml Винного оцту
  • 150 ml Оливкової олії
  • Сіль, чорний перець за смаком

Кроки приготування

  • Почистіть огірки і наріжте тоненькими скибочками (2-3мм). Добре посоліть і викладіть на паперовому рушничку, щоб вийшла волога.
  • Зваріть 2 яйця (впродовж 10 хв.) і залишіть охолонути. Очистіть їх і розріжте на 4 частини.
  • Очистіть артишоки, залишивши лише серцевину. Натріть їх половинками лимону, щоб не почорніли.
  • Наріжте артишоки на дуже тоненькі пластики. Скропіть лимонним соком і залиште.
  • Помийте редиску і наріжте тоненькими кружальцями.
  • Помийте два зелені перці і вийміть з них насіння. Нарізайте тоненькими ломтиками.
  • Помийте два помідори. Розріжте навпіл, а потім кожну половинку ще на 4 частинки. Злегка посоліть і залиште постояти.
  • Очистіть і поріжте 2 цибулини тоненькими кружками. Селеру помийте і наріжте тоненькими кубиками.
  • Листки салату помийте, добре просушіть і порвіть.
  • Очистіть зубчик часнику і натріть ним стінки і дно салатниці.
  • Викладаємо шарами салатні листки, дольки помідор, далі шар артишоків і перця і зверху шар цибулі.
  • Розімніть консерву тунця і розкладіть його по всій поверхні
  • Ще раз повторіть шари салату, зверху викладіть тунець,який залишився і селеру.
  • Прикрасьте салат четіертинками яєць.
  • Розріжте філе анчоуса навпіл і обкрутіть ним кожну маслину і розкладіть зверху на салат.
  • Дрібно наріжте листки базиліку
  • В посудині з'єднайте оливкову олію, винний оцет, нарізане листя базиліку і чорний перець.
  • Останній штрих. Приправте салат невеликою кількістю солі. Перед подачею на стіл, полийте заправкою.
Прокрутка до верху