Для цього рецепту можна використовувати різні види салату. Також найкраще підходять чорні маслини. Артишоки зазвичай використовують сирими і дрібно нарізаними, але підійдуть також і консервовані.
Салат Ніцца
Цей салат має величезне різноманіття смаків. Типове блюдо Прованса (регіону, який розташований на межі з Італією), де відчувається вплив середземноморської кухні. Для цього салату важливо використовувати тільки якісну оливкову олію і оцет.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g Огірків
- 2 qt Яєць
- 4 qt Свіжих артишоків (за бажанням)
- 1 qt Лимон
- 150 g Редиски
- 2 qt Зелених перці
- 2 qt Червоних помідор
- 2 qt Цибулини
- 50 g Селери
- 1 qt Мікс салатів
- 1 Зубчик часнику
- 150 g Консервованого тунця в оливковій олії
- 8 qt Анчоусів (в оливковій олії)
- 16 qt Маслин
- 1 qt Гілочка базиліку
- 50 ml Винного оцту
- 150 ml Оливкової олії
- Сіль, чорний перець за смаком
Кроки приготування
- Почистіть огірки і наріжте тоненькими скибочками (2-3мм). Добре посоліть і викладіть на паперовому рушничку, щоб вийшла волога.
- Зваріть 2 яйця (впродовж 10 хв.) і залишіть охолонути. Очистіть їх і розріжте на 4 частини.
- Очистіть артишоки, залишивши лише серцевину. Натріть їх половинками лимону, щоб не почорніли.
- Наріжте артишоки на дуже тоненькі пластики. Скропіть лимонним соком і залиште.
- Помийте редиску і наріжте тоненькими кружальцями.
- Помийте два зелені перці і вийміть з них насіння. Нарізайте тоненькими ломтиками.
- Помийте два помідори. Розріжте навпіл, а потім кожну половинку ще на 4 частинки. Злегка посоліть і залиште постояти.
- Очистіть і поріжте 2 цибулини тоненькими кружками. Селеру помийте і наріжте тоненькими кубиками.
- Листки салату помийте, добре просушіть і порвіть.
- Очистіть зубчик часнику і натріть ним стінки і дно салатниці.
- Викладаємо шарами салатні листки, дольки помідор, далі шар артишоків і перця і зверху шар цибулі.
- Розімніть консерву тунця і розкладіть його по всій поверхні
- Ще раз повторіть шари салату, зверху викладіть тунець,який залишився і селеру.
- Прикрасьте салат четіертинками яєць.
- Розріжте філе анчоуса навпіл і обкрутіть ним кожну маслину і розкладіть зверху на салат.
- Дрібно наріжте листки базиліку
- В посудині з'єднайте оливкову олію, винний оцет, нарізане листя базиліку і чорний перець.
- Останній штрих. Приправте салат невеликою кількістю солі. Перед подачею на стіл, полийте заправкою.