Почистіть огірки і наріжте тоненькими скибочками (2-3мм). Добре посоліть і викладіть на паперовому рушничку, щоб вийшла волога.
Зваріть 2 яйця (впродовж 10 хв.) і залишіть охолонути. Очистіть їх і розріжте на 4 частини.
Очистіть артишоки, залишивши лише серцевину. Натріть їх половинками лимону, щоб не почорніли.
Наріжте артишоки на дуже тоненькі пластики. Скропіть лимонним соком і залиште.
Помийте редиску і наріжте тоненькими кружальцями.
Помийте два зелені перці і вийміть з них насіння. Нарізайте тоненькими ломтиками.
Помийте два помідори. Розріжте навпіл, а потім кожну половинку ще на 4 частинки. Злегка посоліть і залиште постояти.
Очистіть і поріжте 2 цибулини тоненькими кружками. Селеру помийте і наріжте тоненькими кубиками.
Листки салату помийте, добре просушіть і порвіть.
Очистіть зубчик часнику і натріть ним стінки і дно салатниці.
Викладаємо шарами салатні листки, дольки помідор, далі шар артишоків і перця і зверху шар цибулі.
Розімніть консерву тунця і розкладіть його по всій поверхні
Ще раз повторіть шари салату, зверху викладіть тунець,який залишився і селеру.
Прикрасьте салат четіертинками яєць.
Розріжте філе анчоуса навпіл і обкрутіть ним кожну маслину і розкладіть зверху на салат.
Дрібно наріжте листки базиліку
В посудині з'єднайте оливкову олію, винний оцет, нарізане листя базиліку і чорний перець.
Останній штрих. Приправте салат невеликою кількістю солі. Перед подачею на стіл, полийте заправкою.