Салат - кабачки - куряче філе

Салат з кабачків і курячого філе

Кабачки – салати, ікра, супи, рагу та запіканки

Свіжі кабачки у салатах дуже добре поєднуються з яблуками, морквою, огірками, помідорами. Інгредієнти можна натерти на тертці або дрібно порізати. Заправляють салати з кабачками сметаною, домашнім майонезом, олією з лимонним соком, зеленню. А які добрі млинці з кабачків – смакують гарячими і холодними. Закуска «тещин язик» зі смажених кабачків з помідорами та часником вже стала неперевершеною класикою. Вишуканого смаку салату з кабачками нададуть волоські горіхи чи смажені печериці. Не вагайтесь експерементувати.

Салати з кабачків і патисонів – корисні й вітамінні

Кабачки містять крохмаль, білки, пектинові й мінеральні речовини, необхідні нам вітаміни С, В, РР, фолієву і пантотенову кислоти, багато солей калію. У найближчих родичів кабачків, патисонів, ще більше вітамінів. Для приготування страв найбільш придатні молоді кабачки довжиною 25-35 см. Для маринування й засолювання краще використовувати маленькі кабачки завдовжки 15-20 см з ніжним м’якушем.

Салат - кабачки - куряче філе

Салат з кабачків і курячого філе

Навіть неможливо перерахувати, скільки є рецептів салатів з кабачками. Теплі й холодні, зі смаженими кабачками, з помідорами та яйцями, салат з кабачків і моркви по-корейські, вінегрет з кабачками. А скільки різних видів консервованих салатів з кабачків можна приготувати на зиму! Це й кабачки з буряками, кабачки мариновані з кетчупом чилі, безліч рецептів кабачкової ікри. Сьогодні в меню дуже пікантний теплий салат з кабачками та курячим філе.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 кабачки
  • 2 цибулини
  • 5 помідорів
  • 1 солодкий перець червоний, жовтий, зелений (кожного по одному)
  • 1 зубчик часнику
  • 6 tbsp олії
  • 350 g курячого філе
  • 1 баклажан
  • сіль, перець до смаку

Кроки приготування

  • Нарізаємо невеликими кубиками кабачки, баклажани й помідори.
  • Нарізаємо цибулю кільцями, солодкий перець – смужками.
  • Часник вичавлюємо крізь прес, змішуємо з олією, солимо й перчимо. Отриманим соусом заливаємо перець і цибулю, перемішуємо.
  • Обсмажуємо баклажани в олії, додаємо кабачки, потім помідори.
  • Додаємо замаринований перець з цибулею й тушкуємо ще 10-15 хвилин.
  • Заздалегідь відварене куряче філе нарізаємо кубиками й обсмажуємо в окремій сковороді з обох сторін.
  • Обережно з’єднуємо компоненти, прикрашаємо зеленню й подаємо теплий салат з кабачками.
Прокрутка до верху