Кабачки – салати, ікра, супи, рагу та запіканки
Свіжі кабачки у салатах дуже добре поєднуються з яблуками, морквою, огірками, помідорами. Інгредієнти можна натерти на тертці або дрібно порізати. Заправляють салати з кабачками сметаною, домашнім майонезом, олією з лимонним соком, зеленню. А які добрі млинці з кабачків – смакують гарячими і холодними. Закуска «тещин язик» зі смажених кабачків з помідорами та часником вже стала неперевершеною класикою. Вишуканого смаку салату з кабачками нададуть волоські горіхи чи смажені печериці. Не вагайтесь експерементувати.
Салати з кабачків і патисонів – корисні й вітамінні
Кабачки містять крохмаль, білки, пектинові й мінеральні речовини, необхідні нам вітаміни С, В, РР, фолієву і пантотенову кислоти, багато солей калію. У найближчих родичів кабачків, патисонів, ще більше вітамінів. Для приготування страв найбільш придатні молоді кабачки довжиною 25-35 см. Для маринування й засолювання краще використовувати маленькі кабачки завдовжки 15-20 см з ніжним м’якушем.
Салат з кабачків і курячого філе
Інгредієнти для рецепту
- 2 кабачки
- 2 цибулини
- 5 помідорів
- 1 солодкий перець червоний, жовтий, зелений (кожного по одному)
- 1 зубчик часнику
- 6 tbsp олії
- 350 g курячого філе
- 1 баклажан
- сіль, перець до смаку
Кроки приготування
- Нарізаємо невеликими кубиками кабачки, баклажани й помідори.
- Нарізаємо цибулю кільцями, солодкий перець – смужками.
- Часник вичавлюємо крізь прес, змішуємо з олією, солимо й перчимо. Отриманим соусом заливаємо перець і цибулю, перемішуємо.
- Обсмажуємо баклажани в олії, додаємо кабачки, потім помідори.
- Додаємо замаринований перець з цибулею й тушкуємо ще 10-15 хвилин.
- Заздалегідь відварене куряче філе нарізаємо кубиками й обсмажуємо в окремій сковороді з обох сторін.
- Обережно з’єднуємо компоненти, прикрашаємо зеленню й подаємо теплий салат з кабачками.