Рублені курячі котлети
Для приготування рублених курячих котлет філе нарізають шматочками, а не подрібнюють на фарш. Але при цьому рублені курячі котлети добре тримають форму завдяки борошну та печерицям.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 600 g курячого філе
- 1 цибулина
- 300 g печериць
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 tbsp вершкового масла
- 1 яйце
- 2 tbsp борошна
- 6 tbsp рослинної олії
- Сіль
- Чорний перець
Кроки приготування
- Філе, ріпчасту цибулю та гриби нарізаємо невеликими шматочками.
- Зелену цибулю нарізаємо дрібно.
- У сковороді розігріємо вершкове масло на середньому вогні. Обсмажуємо ріпчасту цибулю, засипаємо печериці, солимо та готуємо приблизно 10 хвилин. Охолоджуємо.
- Змішаємо курку з яйцем, зеленою цибулею та засмажкою. Посолимо та поперчимо.
- Додаємо борошно та добре перемішуємо.
- У сковорідці розігріємо рослинну олію на середньому вогні. Формуємо котлети та обсмажуємо їх під закритою кришкою приблизно по 7-8 хвилин із кожного боку.
- Подаємо з картоплею, кашею, овочевим салатом або з різноманітними соусами.
Рецепти рублених курячих котлет
Рублені курячі котлети можна приготувати з овочами – солодким перцем, помідорами або просто з великою кількістю свіжої зелені.
Замість борошна у курячі рублені котлети можна додавати намочений білий хліб, як у класичному рецепті звичайних котлет, або вівсяні пластівці.