Заварний крем

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування20 хвЗагальний час30 хв

Мати під рукою вдалий рецепт заварного крему завжди потрібно. Заварний крем простий в приготуванні та незамінний для заварних тістечок, еклерів, міль фей, кошичків та тартів. Можна приготувати заварний крем за класичним рецептом з ароматом ванілі чи шоколадний, додавши какао.

 1 л молока
 4 жовтки
 100 гр борошна
 200 гр цукру
 1 пакетик ванільного цукру
1

Змішати жовтки з цукром і збивати, поки маса не побіліє.

2

Додати борошно і добре вимішати. Додати трохи молока, приблизно півсклянки, вимішати.

3

Молоко нагріти до 40-50 градусів, влити яєчну суміш, додати ванільний цукор.

4

Не перестаючи вимішувати вінчиком, довести до кипіння.

5

Перестати готувати, коли крем буде густим. Охолодити.

Ніжний заварний крем на будь-який смак

Приготуйте звичайний заварний крем, додайте в крем згущене молоко, сметану, цедру лимона або апельсина, вершкове масло – і крем набуде зовсім інших цікавих ноток.  

Чудово підкреслять смак заварного крему спеції. Використовуйте для цього кілька дрібок мускатного горіха.

Як приготувати повітряний заварний крем

У глибокій посудині збийте міксером розм'якшене масло. Потроху додавайте до нього готовий заварний крем, що вже охолонув, і ретельно збивайте міксером.

Чудовий ніжний смак має повітряний білковий заварний крем на основі цукрового сиропу.  

Інгредієнти

 1 л молока
 4 жовтки
 100 гр борошна
 200 гр цукру
 1 пакетик ванільного цукру

Кроки рецепта

1

Змішати жовтки з цукром і збивати, поки маса не побіліє.

2

Додати борошно і добре вимішати. Додати трохи молока, приблизно півсклянки, вимішати.

3

Молоко нагріти до 40-50 градусів, влити яєчну суміш, додати ванільний цукор.

4

Не перестаючи вимішувати вінчиком, довести до кипіння.

5

Перестати готувати, коли крем буде густим. Охолодити.

Заварний крем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору