Салат з печінки курки
Практично з будь-якої печінки можна приготувати смачний салат. Для підвищення гемоглобіну корисний салат з печінки яловичини. Щоб запастися вітаміном А, поліненасиченими жирними кислотами, радимо салат з тріскової печінки. Популярний простий рецепт – салат з печінки курки, до того ще й дуже вигідний з економічних міркувань.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g курячої печінки
- 200 g твердого сиру
- 3 яйця
- 2 ріпчастих цибулини
- 120 g майонезу
- 2 tbsp яблучного оцту
- 2-3 яблука
- 1 tsp цукру
- 0,5 tsp солі
- 50 ml води
- Зелень петрушки
Кроки приготування
- Зачистимо та відваримо курячу печінку. Також відваримо яйця круто.
- Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, посипаємо сіллю та цукром. Заливаємо яблучним оцтом, розбавленим водою. Даємо цибулі 10 хвилин промаринуватися.
- Маринована цибуля – це перший шар салату. Наносимо на нього сіточку майонезу.
- Другий шар печінкового салату – натерта на великій тертці куряча печінка. Також робимо поверх шару печінки тоненьку сіточку з майонезу.
- Третій шар – яблука, очищені від шкірки та натерті на великій тертці. Плюс сіточка із майонезу.
- Четвертий шар - сир, натертий на великій тертці. Зверху - сіточка із майонезу.
- Яйця поділяємо на білки та жовтки. П'ятий шар салату – терті жовтки, поверх шару також тоненька сіточка майонезу.
- Верхній шар – натерті на дрібній тертці білки. Шари не ущільнюємо, вони повинні бути пухкими та повітряними.
- Прикрашаємо салат за бажанням і даємо йому настоятися в холодильнику кілька годин. Смачного!