куряча печінка

Салат з печінки курки

куряча печінка

Салат з печінки курки

Практично з будь-якої печінки можна приготувати смачний салат. Для підвищення гемоглобіну корисний салат з печінки яловичини. Щоб запастися вітаміном А, поліненасиченими жирними кислотами, радимо салат з тріскової печінки. Популярний простий рецепт – салат з печінки курки, до того ще й дуже вигідний з економічних міркувань.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 1 година
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g курячої печінки
  • 200 g твердого сиру
  • 3 яйця
  • 2 ріпчастих цибулини
  • 120 g майонезу
  • 2 tbsp яблучного оцту
  • 2-3 яблука
  • 1 tsp цукру
  • 0,5 tsp солі
  • 50 ml води
  • Зелень петрушки

Кроки приготування

  • Зачистимо та відваримо курячу печінку. Також відваримо яйця круто.
  • Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, посипаємо сіллю та цукром. Заливаємо яблучним оцтом, розбавленим водою. Даємо цибулі 10 хвилин промаринуватися.
  • Маринована цибуля – це перший шар салату. Наносимо на нього сіточку майонезу.
  • Другий шар печінкового салату – натерта на великій тертці куряча печінка. Також робимо поверх шару печінки тоненьку сіточку з майонезу.
  • Третій шар – яблука, очищені від шкірки та натерті на великій тертці. Плюс сіточка із майонезу.
  • Четвертий шар - сир, натертий на великій тертці. Зверху - сіточка із майонезу.
  • Яйця поділяємо на білки та жовтки. П'ятий шар салату – терті жовтки, поверх шару також тоненька сіточка майонезу.
  • Верхній шар – натерті на дрібній тертці білки. Шари не ущільнюємо, вони повинні бути пухкими та повітряними.
  • Прикрашаємо салат за бажанням і даємо йому настоятися в холодильнику кілька годин. Смачного!
Прокрутка до верху