Шоколад з какао й молока
Коли хочеться поласувати плиткою шоколаду, необов'язково йти до магазину. Якщо у вас є какао порошок, цукор, молоко й трохи вершкового масла, можна приготувати шоколад в домашніх умовах. Успіх переважно залежить від якості какао. Готові суміші найкраще підійдуть для приготування какао та гарячого шоколаду. А без гарного справжнього какао шоколад просто не застигне.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 100 ml молока
- 100 g порошку какао
- 50 g вершкового масла
- 50 g цукру
- 0,5 tsp ванільного цукру
- горішки, родзинки, цукати
Кроки приготування
- Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками, додаємо у сотейник з молоком. Ставимо сотейник на невеликий вогонь та доводимо молоко до кипіння. Але кип'ятити не потрібно!
- Знімаємо сотейник з вогню й помішуємо масу, поки все масло не розтане. Велике значення для хорошого застигання шоколадної плитки має якість та жирність вершкового масла, найкраще 82,5%.
- Всипаємо у гаряче молоко цукор, перемішуємо до розчинення. З кількістю цукру у даному рецепті вийде не дуже солодкий шоколад. Якщо бажаєте отримати солодший шоколад, можна додати цукру більше.
- Далі всипаємо порошок какао, обережно перемішуємо до однорідного стану. Якість какао у порошку у всіх виробників різна, й переконатися у ній доведеться лише досвідченим шляхом. Якщо суміш виходить занадто густою, радимо закип’ятити трохи молока й поступово доливати його до шоколадної маси, розмішуючи до отримання потрібної консистенції.
- Має вийти блискуча однорідна суміш, густа, як жирна сметана, що не стікає з вінчика. Якщо вийшла рідка й плинна суміш, як глазур, шоколад не застигне. У такому випадку можна додати какао або випаровувати суміш на водяній бані, постійно помішуючи.
- Додаємо ванільний цукор, за бажанням – горішки, цукати, родзинки до смаку та перемішуємо. Розливаємо гарячу шоколадну масу по формах для цукерок або просто на лист пергаменту.
- Охолоджуємо шоколад при кімнатній температурі, а потім ставимо форми у морозилку на 1-2 години для повного застигання. Варто врахувати, що такий шоколад швидко тане, адже в ньому немає різних стабілізаторів, які додають при промисловому виробництві шоколадок. Насолоджуємося натуральним шоколадом власного приготування! Смачного!