Просто макарони з овочами або зі смаженими грибами – одноманітно та не дуже цікаво. Приготуємо смачну запіканку з макаронів з сиром, куркою, грибами та овочами – чудовий обід або вечеря.
Куряче філе миємо та відварюємо у підсоленій воді. Після охолодження нарізаємо невеликими шматочками.
Макарони відварюємо у підсоленій воді та відкидаємо на друшляк.
Миємо помідори та нарізаємо часточками.
Форму для запікання застеляємо харчовою фольгою та змащуємо рослинною олією.
Коли з макаронів стече вода, перемішуємо їх з порізаною курятиною та викладаємо у форму 2/3 з них. Зверху розкладаємо порізані помідори.
З ріпчастої цибулі знімаємо лушпиння та нарізаємо тонкими півкільцями.
Гриби маємо та нарізаємо дрібними шматочками.
У сковороду вливаємо столову ложку оливкової олії, викладаємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.
Після цього додаємо ще столову ложку олії та нарізані гриби. Продовжуємо смажити все разом кілька хвилин, солимо та перчимо.
До засмажки з цибулі та грибів додаємо 3/4 склянки сметани, перемішуємо та тушкуємо, доки соус злегка не загусне.
Плавлений сирок нарізаємо дрібними кубиками.
Цибулю та гриби у вершковому соусі викладаємо поверх макаронів з куркою та помідорами, розрівнюємо.
Поверх грибної засмажки розкладаємо тонкий шар макаронів з куркою, що залишилися, та кубики плавленого сирка.
В окремій мисочці збиваємо вінчиком яйця з рештою сметани. Отриманою сумішшю заливаємо запіканку з макаронів.
Поміщаємо форму в духовку, розігріту до 180°С на 20-25 хвилин.
Запіканку з макаронами, куркою та грибами прикрашаємо зеленню та подаємо на обід або вечерю в теплому вигляді.
Запіканка з макаронами на обід, вечерю або десерт
Експериментуючи з різними смаками, ви завжди можете приготувати смачну запіканку з макаронами – щоразу за новим рецептом.
Різні рецепти запіканки з макаронами неодмінно виручать вас не один раз в умовах нестачі часу, адже всю основну роботу зробить духовка.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Куряче філе миємо та відварюємо у підсоленій воді. Після охолодження нарізаємо невеликими шматочками.
Макарони відварюємо у підсоленій воді та відкидаємо на друшляк.
Миємо помідори та нарізаємо часточками.
Форму для запікання застеляємо харчовою фольгою та змащуємо рослинною олією.
Коли з макаронів стече вода, перемішуємо їх з порізаною курятиною та викладаємо у форму 2/3 з них. Зверху розкладаємо порізані помідори.
З ріпчастої цибулі знімаємо лушпиння та нарізаємо тонкими півкільцями.
Гриби маємо та нарізаємо дрібними шматочками.
У сковороду вливаємо столову ложку оливкової олії, викладаємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.
Після цього додаємо ще столову ложку олії та нарізані гриби. Продовжуємо смажити все разом кілька хвилин, солимо та перчимо.
До засмажки з цибулі та грибів додаємо 3/4 склянки сметани, перемішуємо та тушкуємо, доки соус злегка не загусне.
Плавлений сирок нарізаємо дрібними кубиками.
Цибулю та гриби у вершковому соусі викладаємо поверх макаронів з куркою та помідорами, розрівнюємо.
Поверх грибної засмажки розкладаємо тонкий шар макаронів з куркою, що залишилися, та кубики плавленого сирка.
В окремій мисочці збиваємо вінчиком яйця з рештою сметани. Отриманою сумішшю заливаємо запіканку з макаронів.
Поміщаємо форму в духовку, розігріту до 180°С на 20-25 хвилин.
Запіканку з макаронами, куркою та грибами прикрашаємо зеленню та подаємо на обід або вечерю в теплому вигляді.