Запіканка з картоплі

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування50 хвЗагальний час1 год

Картопляна запіканка – це трохи вчорашнього картопляного пюре, яйце, шматочок вершкового масла та сиру. Решта – це ваш смак і наші підказки. Ця страва дуже зручна, вона не вимагає набору рідкісних продуктів, а готується дуже швидко.

 500 гр картопляного пюре
 300 гр курячого фаршу
 1 шт цибулі ріпчастої
 1 шт моркви
 150 гр зеленого горошку
 1 ст. л. сметани
 2 ст. л. борошна пшеничного
 2 шт яєць
 100 гр твердого сиру
 3 ст. л. олії соняшникової
 Сіль
 Зелень
 Спеції до картоплі та м’яса
1

Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо дрібними кубиками.

2

Моркву очищаємо та натираємо на грубій тертці.

3

Розігріємо рослинну олію та обсмажимо на ній моркву та цибулю.

4

Додаємо до овочів фарш. Обсмажуємо фарш майже до готовності, приблизно хвилин 10-15 на повільному вогні.

5

Додаємо у фарш зелений горошок, перемішуємо та тушкуємо все разом 5-7 хвилин. Наприкінці додаємо сіль, спеції, зелень.

6

Для основи запіканки з картоплі у глибокій мисці з'єднуємо картопляне пюре, пшеничне борошно та яйце.

7

Встеляємо форму пергаментним папером та розподіляємо картопляну масу так, щоб вона покривала собою дно та бортики.

8

Перекладаємо тушкований фарш із горошком поверх картоплі.

9

Заливаємо вміст формочки сумішшю зі збитого яйця, сметани та солі.

10

Посипаємо запіканку з картоплі натертим на великій тертці сиром.

11

Випікаємо у розігрітій до 190-200°С духовці 25-30 хвилин.

12

Прикрашаємо зеленню та подаємо!

Додаткові інгредієнти до запіканки з картоплі

Картопляна запіканка в духовці може бути доповнена такими компонентами, як гриби, капуста, варені яйця, ковбаса та шинка, будь-які овочі. 

Запіканку з картоплі можна приготувати  з комбінованої начинки, наприклад, з фаршем і грибами або з фаршем та помідорами.  

Завдяки запеченій ароматній скоринці зверху, картопляна запіканка з сиром набагато смачніша 

Вегетаріанцям, тим, хто постить або на дієті, сподобається запіканка картопляна з овочами або запіканка з картоплі з рибою.

Картопляна запіканка – красива страва та ситний перекус

Запіканка з картоплі прекрасно підійде для сімейного обіду або вечері. 

Картопляну запіканку дуже зручно брати з собою на перекус на роботу або навчання. Адже вона добре тримає форму та залишається смачною навіть у холодному вигляді.

Інгредієнти

 500 гр картопляного пюре
 300 гр курячого фаршу
 1 шт цибулі ріпчастої
 1 шт моркви
 150 гр зеленого горошку
 1 ст. л. сметани
 2 ст. л. борошна пшеничного
 2 шт яєць
 100 гр твердого сиру
 3 ст. л. олії соняшникової
 Сіль
 Зелень
 Спеції до картоплі та м’яса

Кроки рецепта

1

Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо дрібними кубиками.

2

Моркву очищаємо та натираємо на грубій тертці.

3

Розігріємо рослинну олію та обсмажимо на ній моркву та цибулю.

4

Додаємо до овочів фарш. Обсмажуємо фарш майже до готовності, приблизно хвилин 10-15 на повільному вогні.

5

Додаємо у фарш зелений горошок, перемішуємо та тушкуємо все разом 5-7 хвилин. Наприкінці додаємо сіль, спеції, зелень.

6

Для основи запіканки з картоплі у глибокій мисці з'єднуємо картопляне пюре, пшеничне борошно та яйце.

7

Встеляємо форму пергаментним папером та розподіляємо картопляну масу так, щоб вона покривала собою дно та бортики.

8

Перекладаємо тушкований фарш із горошком поверх картоплі.

9

Заливаємо вміст формочки сумішшю зі збитого яйця, сметани та солі.

10

Посипаємо запіканку з картоплі натертим на великій тертці сиром.

11

Випікаємо у розігрітій до 190-200°С духовці 25-30 хвилин.

12

Прикрашаємо зеленню та подаємо!

Запіканка з картоплі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору