Солодка випічка з абрикосами

випічка з абрикосами
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка1 годПриготування40 хвЗагальний час1 год 40 хв

Абрикоси такі яскраві й сонячні! Будь-яка випічка з абрикосами неймовірно смачна: випічка на кислому молоці й рогалики з курагою, пиріг на кефірі з абрикосами або з пісочного тіста, бісквіт чи торт з прошарком з абрикосового варення, чізкейки або ватрушки. Наш файний рецепт випічки з абрикосами – тертий пиріг, дуже простий. Не встигає як слід охолонути, як зникає з кухні!

 200 гр вершкового масла
 250 гр борошна
 150 гр цукру
 ½ ч. л. соди чи розпушувача
 15 абрикосів (або варення)
 100 гр волоських горіхів
 50 гр цукрової пудри
 ваніль
1

У просіяне борошно додаємо м’яке масло, розпушувач, 1 ст. л. цукру, ваніль, соду й замішуємо тісто.

2

Розділяємо тісто на дві однакові порції. З однієї частини формуємо 6-8 невеликих «ковбасок» і відправляємо у морозилку на 30-40 хвилин.

3

Другу частину тіста тонко розкачуємо та викладаємо на пергамент у форму.

4

З абрикос виймаємо кісточки, нарізаємо тонкими шматочками й викладаємо зверху на тісто, посипаємо цукром.

5

Подрібнюємо волоські горіхи та посипаємо ними абрикоси.

6

Тісто виймаємо з морозилки та рівномірно натираємо на тертці прямо на абрикоси з горіхами.

7

Випікаємо при 200°С протягом 30-40 хвилин.

8

Готову випічку з абрикосами розрізаємо у гарячому вигляді на шматочки. Тоді виймаємо з форми й притрушуємо цукровою пудрою.

Випічка з бананом, малиною, вишнями

Якщо бажаєте спекти тертий пиріг зі сливами або пиріг з вишнями, то базовий рецепт тіста може бути той самий. Випічка з малиною чудово смакує за схожим рецептом шарлотки з яблуками. А для випічки з бананом спробуйте пісочне тісто чи бісквіт.

Випічка з листкового тіста 

Листкове чи слоєне тісто чудово поєднується з будь-якими фруктами та ягодами. Комусь більше подобаються свіжі фрукти чи ягоди, а дехто воліє до начинки у випічку з полуницями додавати варення або джем, які містять менше вологи. Також добре підходять для випічки заморожені абрикоси, сливи, вишні та інші фрукти.  

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 200 гр вершкового масла
 250 гр борошна
 150 гр цукру
 ½ ч. л. соди чи розпушувача
 15 абрикосів (або варення)
 100 гр волоських горіхів
 50 гр цукрової пудри
 ваніль

Кроки рецепта

1

У просіяне борошно додаємо м’яке масло, розпушувач, 1 ст. л. цукру, ваніль, соду й замішуємо тісто.

2

Розділяємо тісто на дві однакові порції. З однієї частини формуємо 6-8 невеликих «ковбасок» і відправляємо у морозилку на 30-40 хвилин.

3

Другу частину тіста тонко розкачуємо та викладаємо на пергамент у форму.

4

З абрикос виймаємо кісточки, нарізаємо тонкими шматочками й викладаємо зверху на тісто, посипаємо цукром.

5

Подрібнюємо волоські горіхи та посипаємо ними абрикоси.

6

Тісто виймаємо з морозилки та рівномірно натираємо на тертці прямо на абрикоси з горіхами.

7

Випікаємо при 200°С протягом 30-40 хвилин.

8

Готову випічку з абрикосами розрізаємо у гарячому вигляді на шматочки. Тоді виймаємо з форми й притрушуємо цукровою пудрою.

Солодка випічка з абрикосами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору