Штрудель десерт

Яблучний штрудель: смачний десерт

Яблучний штрудель – рецепти бувають різні

Яблучний штрудель присутній у багатьох європейських кухнях – австрійській, угорській, німецькій. Вишуканий штрудель з пелюстками троянд та вишневим варенням – смачний рецепт єврейської національної кухні. До того ж штрудель готують не тільки на десерт, а й з грибами, сиром та куркою. Проте головною особливістю у всіх рецептах є витяжне тісто.

Смачного!

Штрудель десерт

Яблучний штрудель: смачний десерт

Справжній яблучний штрудель важко назвати швидким десертом. Та й до простих десертів його віднести складно, але насправді приготувати штрудель може кожна господиня. Звичайно, це не миттєва шарлотка, але спробуйте – і ви переконаєтеся, що приготувати за нашим рецептом цей смачний десерт приємно і цікаво!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Австрійська, Угорська
Підготовка: 2 години 30 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 3 години 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для тіста

  • 250 g борошна
  • 125 ml теплої води
  • 2 tbsp олії
  • 1 qt яйце
  • 20 g вершкового масла

Для начинки

  • 1 kg яблук
  • 90 g цукру
  • 100 g родзинок
  • 90 цукру
  • 2 tsp меленої кориці
  • 50 ml коньяку
  • 60 g мелених грецьких горіхів чи сухарів

Кроки приготування

  • У глибокій мисці змішуємо борошно з яйцем, додаємо теплу воду з щіпкою солі, олію та ретельно замішуємо тісто. Воно має вийти дуже пластичним.
  • Накриваємо тісто харчовою плівкою або тарілкою й ставимо у холодильник на 1 годину.
  • Для приготування начинки для яблучного штруделя родзинки заливаємо коньяком.
  • Горіхи трішки підсмажимо й розтовчемо.
  • Очищені тверді яблука ріжемо на шматочки, додаємо цукор, корицю, цедру лимона, спеції.
  • Далі приготуємо витяжне тісто. Для цього кухонний рушник посипаємо борошном, викладаємо тісто, розкачуємо й розтягуємо якомога тонше. Якщо десь з’явилися розриви, не страшно, їх можна просто заліпити шматочками тіста.
  • Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом, посипаємо рубленими горіхами. Горіхи можна замінити сухарями.
  • З родзинок відціджуємо зайву рідину та додаємо у яблука, перемішуємо.
  • Рівномірно викладаємо начинку зверху горіхів.
  • За допомоги рушника загортаємо яблучний штрудель.
  • Викладаємо яблучний штрудель у деко на пергамент, змащуємо вершковим маслом або збитим яйцем. Випікаємо 30-40 хвилин при 180 °С.
  • Перед подачею смачний десерт посипаємо цукровою пудрою, корицею.
Прокрутка до верху