Яблучний штрудель – рецепти бувають різні
Яблучний штрудель присутній у багатьох європейських кухнях – австрійській, угорській, німецькій. Вишуканий штрудель з пелюстками троянд та вишневим варенням – смачний рецепт єврейської національної кухні. До того ж штрудель готують не тільки на десерт, а й з грибами, сиром та куркою. Проте головною особливістю у всіх рецептах є витяжне тісто.
Смачного!
Яблучний штрудель: смачний десерт
Справжній яблучний штрудель важко назвати швидким десертом. Та й до простих десертів його віднести складно, але насправді приготувати штрудель може кожна господиня. Звичайно, це не миттєва шарлотка, але спробуйте – і ви переконаєтеся, що приготувати за нашим рецептом цей смачний десерт приємно і цікаво!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для тіста
- 250 g борошна
- 125 ml теплої води
- 2 tbsp олії
- 1 qt яйце
- 20 g вершкового масла
Для начинки
- 1 kg яблук
- 90 g цукру
- 100 g родзинок
- 90 цукру
- 2 tsp меленої кориці
- 50 ml коньяку
- 60 g мелених грецьких горіхів чи сухарів
Кроки приготування
- У глибокій мисці змішуємо борошно з яйцем, додаємо теплу воду з щіпкою солі, олію та ретельно замішуємо тісто. Воно має вийти дуже пластичним.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою або тарілкою й ставимо у холодильник на 1 годину.
- Для приготування начинки для яблучного штруделя родзинки заливаємо коньяком.
- Горіхи трішки підсмажимо й розтовчемо.
- Очищені тверді яблука ріжемо на шматочки, додаємо цукор, корицю, цедру лимона, спеції.
- Далі приготуємо витяжне тісто. Для цього кухонний рушник посипаємо борошном, викладаємо тісто, розкачуємо й розтягуємо якомога тонше. Якщо десь з’явилися розриви, не страшно, їх можна просто заліпити шматочками тіста.
- Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом, посипаємо рубленими горіхами. Горіхи можна замінити сухарями.
- З родзинок відціджуємо зайву рідину та додаємо у яблука, перемішуємо.
- Рівномірно викладаємо начинку зверху горіхів.
- За допомоги рушника загортаємо яблучний штрудель.
- Викладаємо яблучний штрудель у деко на пергамент, змащуємо вершковим маслом або збитим яйцем. Випікаємо 30-40 хвилин при 180 °С.
- Перед подачею смачний десерт посипаємо цукровою пудрою, корицею.