Суп з сочевиці

суп - сочевиця
АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування25 хвЗагальний час35 хв

Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.

 250 гр червоної сочевиці
 2 шт морквини
 1 шт цибулина
 0,50 ч. л. меленого кумину
 2 зубчики часнику
 1 ч. л. солодкої паприки
 чілі за смаком
 оливкова олія
 сіль, перець
1

Цибулю та часник дрібно нарізати

2

Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками

3

Морку почистити і дрібно нарізати

4

В каструлю, в якій готуватиметься суп, влити дві ложки оливкової олії, поставити на невеликий вогонь і додати всі нарізані овочі.

5

Сочевицю промити, всипати до овочів, додати прянощі, сіль і залити 1.5 л води

6

Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні 20 хв

7

Коли суп буде готовий, блендером або в комбайні перетерти його в пюре

8

Подавати гарячим зі свіжозмеленим чорним перцем і петрушкою.

Інгредієнти

 250 гр червоної сочевиці
 2 шт морквини
 1 шт цибулина
 0,50 ч. л. меленого кумину
 2 зубчики часнику
 1 ч. л. солодкої паприки
 чілі за смаком
 оливкова олія
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Цибулю та часник дрібно нарізати

2

Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками

3

Морку почистити і дрібно нарізати

4

В каструлю, в якій готуватиметься суп, влити дві ложки оливкової олії, поставити на невеликий вогонь і додати всі нарізані овочі.

5

Сочевицю промити, всипати до овочів, додати прянощі, сіль і залити 1.5 л води

6

Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні 20 хв

7

Коли суп буде готовий, блендером або в комбайні перетерти його в пюре

8

Подавати гарячим зі свіжозмеленим чорним перцем і петрушкою.

Суп з сочевиці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору