Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.
Цибулю та часник дрібно нарізати
Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками
Морку почистити і дрібно нарізати
В каструлю, в якій готуватиметься суп, влити дві ложки оливкової олії, поставити на невеликий вогонь і додати всі нарізані овочі.
Сочевицю промити, всипати до овочів, додати прянощі, сіль і залити 1.5 л води
Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні 20 хв
Коли суп буде готовий, блендером або в комбайні перетерти його в пюре
Подавати гарячим зі свіжозмеленим чорним перцем і петрушкою.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Цибулю та часник дрібно нарізати
Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками
Морку почистити і дрібно нарізати
В каструлю, в якій готуватиметься суп, влити дві ложки оливкової олії, поставити на невеликий вогонь і додати всі нарізані овочі.
Сочевицю промити, всипати до овочів, додати прянощі, сіль і залити 1.5 л води
Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні 20 хв
Коли суп буде готовий, блендером або в комбайні перетерти його в пюре
Подавати гарячим зі свіжозмеленим чорним перцем і петрушкою.