Соус бешамель

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування10 хвЗагальний час20 хв

Соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима, тому що він не лише входить до таких популярних рецептів, як, наприклад, лазанья, але також є базовим для приготування різноманітних інших соусів. Додайте до готового гарячого соусу велику жменю тертого твердого сиру, 2 жовтки і свіжі вершки – матимете прекрасний соус для цвітної капусти. Можна просто додати цитринового соку і свіжої петрушки в готовий бешамель і отримаєте легкий свіжий соус.

 250 мл молока
 2 ст. л. борошна
 20 гр вершкового масла
 сіль, перець
 мускатний горіх (факультативно)
1

Молоко довести до кипіння і дати покипіти хвилину

2

Розтопити масло у глибокій посудині, додати борошно, добре вимішати

3

Влити молоко в суміш масла з борошном, ретельно збити.

4

Довести до кипіння, не перестаючи збивати. Коли суміш почне гуснути, залишити на малому вогні на 7-10 хв періодично помішуючи. Соус повинен вийти однорідним і блискучим.

5

Додати сіль, перець і мускатний горіх

Інгредієнти

 250 мл молока
 2 ст. л. борошна
 20 гр вершкового масла
 сіль, перець
 мускатний горіх (факультативно)

Кроки рецепта

1

Молоко довести до кипіння і дати покипіти хвилину

2

Розтопити масло у глибокій посудині, додати борошно, добре вимішати

3

Влити молоко в суміш масла з борошном, ретельно збити.

4

Довести до кипіння, не перестаючи збивати. Коли суміш почне гуснути, залишити на малому вогні на 7-10 хв періодично помішуючи. Соус повинен вийти однорідним і блискучим.

5

Додати сіль, перець і мускатний горіх

Соус бешамель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори