Рис з овочами

рис і овочі
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування30 хвЗагальний час50 хв

Рис дуже добре поєднується з будь-якими овочами. Ми готуємо з нього голубці, плов – з м’ясом або вегетаріанський. Рис – це чудовий гарнір для других страв.

 1 кг помідорів
 2 болгарських перця
 400 гр рису
 2 цибулі
 2 моркви
 2 зубчики часнику
 5 ст. л. олії
 800 мл води
 сіль, перець
 свіжа зелень
1

Натираємо моркву на середній тертці й тушкуємо на олії.

2

Перець очищаємо від насіння й нарізаємо смужками.

3

Помідори нарізаємо часточками.

4

На м’ясорубці перекручуємо перець, помідори, тушковану моркву й часник.

5

Варимо перекручену суміш овочів на середньому вогні 10-12 хвилин.

6

Рис промиваємо й всипаємо у каструлю з кип’ячою водою.

7

Коли рис буде майже готовий – приблизно за 15 хвилин, виливаємо воду та викладаємо рис у суміш овочів. Солимо, перчимо за смаком.

8

Тушкуємо до повної готовності. Накриваємо рушником і даємо трохи часу, аби рис з овочами настоявся.

9

Прикрашаємо зеленню й подаємо на стіл.

Рецепти рису з овочами

Якщо поспішаєте та бажаєте приготувати дієтичний рис з овочами нашвидкуруч, можна просто у рис, що майже готовий, додати 1 ст. л. вершкового масла й будь-яку овочеву суміш. Потримати рис з овочами ще 5-7 хвилин на маленькому вогні, і ось вам швидкий рис з овочами – рецепт приготування по-турецьки.  

10 тисяч видів рису – безліч рецептів приготування 

З такої кількості видів рису найбільше використовуються не більше десяти. Серед них – довгастий басматі або тайський рис, чорний тібетський рис, азійський рис жасмин – і справді пахне жасмином, водяний канадський рис бурого кольору.

Щільний овальної форми рис арборіо використовують для різотто, завдяки тому, що він не розварюється. Круглий рис Валенсія називають іспанським, він нагадує маленькі перлинки. Девзіра – це червоний ферганський рис видовженої форми, дуже важкий. 

Інгредієнти

 1 кг помідорів
 2 болгарських перця
 400 гр рису
 2 цибулі
 2 моркви
 2 зубчики часнику
 5 ст. л. олії
 800 мл води
 сіль, перець
 свіжа зелень

Кроки рецепта

1

Натираємо моркву на середній тертці й тушкуємо на олії.

2

Перець очищаємо від насіння й нарізаємо смужками.

3

Помідори нарізаємо часточками.

4

На м’ясорубці перекручуємо перець, помідори, тушковану моркву й часник.

5

Варимо перекручену суміш овочів на середньому вогні 10-12 хвилин.

6

Рис промиваємо й всипаємо у каструлю з кип’ячою водою.

7

Коли рис буде майже готовий – приблизно за 15 хвилин, виливаємо воду та викладаємо рис у суміш овочів. Солимо, перчимо за смаком.

8

Тушкуємо до повної готовності. Накриваємо рушником і даємо трохи часу, аби рис з овочами настоявся.

9

Прикрашаємо зеленню й подаємо на стіл.

Рис з овочами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору