Рис дуже добре поєднується з будь-якими овочами. Ми готуємо з нього голубці, плов – з м’ясом або вегетаріанський. Рис – це чудовий гарнір для других страв.
Натираємо моркву на середній тертці й тушкуємо на олії.
Перець очищаємо від насіння й нарізаємо смужками.
Помідори нарізаємо часточками.
На м’ясорубці перекручуємо перець, помідори, тушковану моркву й часник.
Варимо перекручену суміш овочів на середньому вогні 10-12 хвилин.
Рис промиваємо й всипаємо у каструлю з кип’ячою водою.
Коли рис буде майже готовий – приблизно за 15 хвилин, виливаємо воду та викладаємо рис у суміш овочів. Солимо, перчимо за смаком.
Тушкуємо до повної готовності. Накриваємо рушником і даємо трохи часу, аби рис з овочами настоявся.
Прикрашаємо зеленню й подаємо на стіл.
Рецепти рису з овочами
Якщо поспішаєте та бажаєте приготувати дієтичний рис з овочами нашвидкуруч, можна просто у рис, що майже готовий, додати 1 ст. л. вершкового масла й будь-яку овочеву суміш. Потримати рис з овочами ще 5-7 хвилин на маленькому вогні, і ось вам швидкий рис з овочами – рецепт приготування по-турецьки.
10 тисяч видів рису – безліч рецептів приготування
З такої кількості видів рису найбільше використовуються не більше десяти. Серед них – довгастий басматі або тайський рис, чорний тібетський рис, азійський рис жасмин – і справді пахне жасмином, водяний канадський рис бурого кольору.
Щільний овальної форми рис арборіо використовують для різотто, завдяки тому, що він не розварюється. Круглий рис Валенсія називають іспанським, він нагадує маленькі перлинки. Девзіра – це червоний ферганський рис видовженої форми, дуже важкий.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Натираємо моркву на середній тертці й тушкуємо на олії.
Перець очищаємо від насіння й нарізаємо смужками.
Помідори нарізаємо часточками.
На м’ясорубці перекручуємо перець, помідори, тушковану моркву й часник.
Варимо перекручену суміш овочів на середньому вогні 10-12 хвилин.
Рис промиваємо й всипаємо у каструлю з кип’ячою водою.
Коли рис буде майже готовий – приблизно за 15 хвилин, виливаємо воду та викладаємо рис у суміш овочів. Солимо, перчимо за смаком.
Тушкуємо до повної готовності. Накриваємо рушником і даємо трохи часу, аби рис з овочами настоявся.
Прикрашаємо зеленню й подаємо на стіл.