Голубці

АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка50 хвПриготування30 хвЗагальний час1 год 20 хв

Класика української кухні, всім нам добре знайома з раннього дитинства. Не скажемо, що це найшвидша у приготуванні страва, але при певному досвіді та навиках, приготування голубців не видається складним. Потрібно правильно вибрати капусту, вона не повинна мати надто грубих листів. Найкраще підійде сорт капусти з білими пласкуватими головками.

 1 капустина вагою 800-900 гр
 110 гр рису
 1,50 скл. води
 300 гр яловичого або яловичо-свинячого фаршу
 1 ст. л. вершкового масла
 1 цибулина
 Сіль, перець
Соус
 50 гр томатної пасти
 50 гр сметани
 1 ст. л. борошна
 1 скл. води
 сіль, перець, щіпка цукру
1

Підготувати капустяні листки: зняти верхні листки, тоді вирізати качан і акуратно розібрати головку капусти на листки. Довести до кипіння підсолену воду у великій каструлі, занурити листки всі разом чи порційно, варити протягом 5 хв. Тоді відкинути на друшляк і дати вистигнути. Зрізати з кожного литка потовщення біля основи так, щоби товщина листка була рівномірною по всій площі.

2

Рис для голубців потрібно лише приварити, він має бути напівсирим.Підсолену воду довести до кипіння, вкинути туди рис, варити 10 хв. Тоді відкинути рис на друшляк і дати вистигнути.

3

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на маслі. Вимішати разом рис, фарш та цибулю. Посолити та поперчити.

4

По черзі, викладати фарш на листок капусти зі сторони основи і туго загортати рулетиком, ретельно підгортаючи до середини краї.

5

Дно великої каструлі, в якій готуватимуться голубці, вистелити капустяними листками, що залишились.

6

Викласти акуратно голубці в каструлю.

7

Приготувати соус: на пательні розтопити вершкове масло і обсмажити ложку муки. Тоді додати томатну пасту та сметану, влити воду і ретельно перемішати. Додати щіпку цукру, сіль, перець та готувати протягом кількох хвилин.

8

Залити голубці соусом, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні чи і духовці протягом 30 хв.

Інгредієнти

 1 капустина вагою 800-900 гр
 110 гр рису
 1,50 скл. води
 300 гр яловичого або яловичо-свинячого фаршу
 1 ст. л. вершкового масла
 1 цибулина
 Сіль, перець
Соус
 50 гр томатної пасти
 50 гр сметани
 1 ст. л. борошна
 1 скл. води
 сіль, перець, щіпка цукру

Кроки рецепта

1

Підготувати капустяні листки: зняти верхні листки, тоді вирізати качан і акуратно розібрати головку капусти на листки. Довести до кипіння підсолену воду у великій каструлі, занурити листки всі разом чи порційно, варити протягом 5 хв. Тоді відкинути на друшляк і дати вистигнути. Зрізати з кожного литка потовщення біля основи так, щоби товщина листка була рівномірною по всій площі.

2

Рис для голубців потрібно лише приварити, він має бути напівсирим.Підсолену воду довести до кипіння, вкинути туди рис, варити 10 хв. Тоді відкинути рис на друшляк і дати вистигнути.

3

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на маслі. Вимішати разом рис, фарш та цибулю. Посолити та поперчити.

4

По черзі, викладати фарш на листок капусти зі сторони основи і туго загортати рулетиком, ретельно підгортаючи до середини краї.

5

Дно великої каструлі, в якій готуватимуться голубці, вистелити капустяними листками, що залишились.

6

Викласти акуратно голубці в каструлю.

7

Приготувати соус: на пательні розтопити вершкове масло і обсмажити ложку муки. Тоді додати томатну пасту та сметану, влити воду і ретельно перемішати. Додати щіпку цукру, сіль, перець та готувати протягом кількох хвилин.

8

Залити голубці соусом, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні чи і духовці протягом 30 хв.

Голубці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори