Пухка сирна паска

паска і каршанки
АвторМаріяРейтингСкладністьСередня
Підготовка40 хвПриготування3 годs 50 хвЗагальний час4 годs 30 хв

Наближається одне з найбільшим свят року – Великдень. Кожна родина відповідально відноситься до цього свята. Приготування паски – одне із найголовніших завдань кожної господині. Скільки пекти паску та як зробити її змушує звертатитись багатьох до поширених та цікавих рецептів. Ми підготували вам рецепт пухкої, смачної, солодкої та ароматної сирної паски, яка обов’язково сподобається вашій родині.

Інгредієнти:
 550 гр борошна
 100 гр сиру 9%
 125 мл теплого молока
 200 гр цукру
 50 гр сметани
 150 гр родзинок та цукатів
 70 гр вершкового масла
 2 шт яєць
 1,50 ч. л. ванільного цукру
 7 гр сухих дріжджів
 1 ч. л. солі
 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
1

Спочатку потрібно приготувати опару, яка складається із теплого молока, сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна.

2

Все перемішайте та відкладіть на 30-40 хвилин настоятися опарі, накривши її харчовою плівкою.

3

В об’ємну посудину додайте яйця, звичайний та ванільний цукор та сіль. Збийте їх до утворення пишної, густої однорідної маси.

4

Туди ж перетріть сир через сито, додайте злегка розтоплене масло та сметану. За допомогою міксера збийте все до однорідної суміші.

5

Після того як опара піднялася та покрилася бульбашками, додайте її до тіста та перемішайте.

6

Частинами додавайте туди муку, перемішуючи ложкою, та замісіть тісто.

7

Вимішуйте протягом 15 хвилин. Тісто не повинне бути занадто густим.

8

Якщо воно липне до рук, то додайте рослинної олії та місіть ще трохи.

9

Накрийте посудину харчовою плівкою або рушником та відкладіть у тепле місце на 1-2 години.

10

Поки тісто підходить, промийте ізюм й цукати та залийте кип’ятом на 10 хвилин. Обсушіть їх за допомогою паперових рушничків.

11

Перемніть тісто, додавши до нього родзинки. Ви можете додати також невелику кількість злегка подрібнених волоських горіхів.

12

Підготуйте форми з однаковим об’ємом. Тісто розподіліть на рівні частини.

13

Накрийте форми рушником та відкладіть у тепле місце на 1 годину.

14

Розігрійте духовку до 180° С та випікайте протягом 30 хвилин до утворення золотистого кольору. Якщо вершечок починає підгорати, то накрийте його фольгою.

15

Паску можна прикрасити глазур’ю, цукровою пудрою або ж звичайною кольоровою присипкою.

Інгредієнти

Інгредієнти:
 550 гр борошна
 100 гр сиру 9%
 125 мл теплого молока
 200 гр цукру
 50 гр сметани
 150 гр родзинок та цукатів
 70 гр вершкового масла
 2 шт яєць
 1,50 ч. л. ванільного цукру
 7 гр сухих дріжджів
 1 ч. л. солі
 2 ст. л. рослинної олії

Кроки рецепта

Спосіб приготування:
1

Спочатку потрібно приготувати опару, яка складається із теплого молока, сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна.

2

Все перемішайте та відкладіть на 30-40 хвилин настоятися опарі, накривши її харчовою плівкою.

3

В об’ємну посудину додайте яйця, звичайний та ванільний цукор та сіль. Збийте їх до утворення пишної, густої однорідної маси.

4

Туди ж перетріть сир через сито, додайте злегка розтоплене масло та сметану. За допомогою міксера збийте все до однорідної суміші.

5

Після того як опара піднялася та покрилася бульбашками, додайте її до тіста та перемішайте.

6

Частинами додавайте туди муку, перемішуючи ложкою, та замісіть тісто.

7

Вимішуйте протягом 15 хвилин. Тісто не повинне бути занадто густим.

8

Якщо воно липне до рук, то додайте рослинної олії та місіть ще трохи.

9

Накрийте посудину харчовою плівкою або рушником та відкладіть у тепле місце на 1-2 години.

10

Поки тісто підходить, промийте ізюм й цукати та залийте кип’ятом на 10 хвилин. Обсушіть їх за допомогою паперових рушничків.

11

Перемніть тісто, додавши до нього родзинки. Ви можете додати також невелику кількість злегка подрібнених волоських горіхів.

12

Підготуйте форми з однаковим об’ємом. Тісто розподіліть на рівні частини.

13

Накрийте форми рушником та відкладіть у тепле місце на 1 годину.

14

Розігрійте духовку до 180° С та випікайте протягом 30 хвилин до утворення золотистого кольору. Якщо вершечок починає підгорати, то накрийте його фольгою.

15

Паску можна прикрасити глазур’ю, цукровою пудрою або ж звичайною кольоровою присипкою.

Пухка сирна паска

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору