Ми пропонуємо вам декілька простих та перевірених рецептів приготування білої глазурі або помадки для оздоблення пасок, а також розмальовування пряників. Для кожного з цих рецептів вам знадобиться цукрова пудра. Ви можете купити готову пудру або приготувати свою, просто змоловши цукор у кавомолці. Отже, рецепти помадок для паски.
Білкова глазур ідеально підійде для розмальовування печива. Це базовий білий рецепт, а додаючи харчові барвники, ви отримаєте різнокольорову глазур. Для червоної глазурі достатньо додати декілька крапель бурякового соку.
Відділяємо білок від жовтка і кладемо його до ємності, в якій зручно збивати міксером.
Поступово додаємо цукрову пудру до білка, продовжучи збивати. Не давайте відразу всю пудру, таким чином ви зможете контролювати густину глазурі.
Для суцільного покриття пряників глазур може бути трохи рідшою, а для розписування – густішою. Для покриття паски глазур повинна бути достатньо густою, аби не стікати.
Якщо ви хочете, щоби помадка на пасці не кришилась і мала глянцеву еластичну поверхню – рецепт з желатином підійде ідеально. Вам знадобляться:
1 ч.л. (5 г) желатину, 200 гр цукру, 6 ст. л. води, декілька крапель цитринового соку.
Желатин заливаємо водою так, щоби покрити (приблизно 2 ст.л.) і даємо йому набухнути. Коли желатин набухне, добре його розмішати до однорідності.
У каструльці на малому вогні розтоплюємо цукор з рештою води, цукор повинен повністю розчинитись.
Зняти каструльку з вогню і до гарячого сиропу додати желатин, дуже ретельно вимішати ложкою, щоби не було грудочок.
Масу збивати міксером на високій швидкості, аж поки вона не стане білою та консистенції середньої густини сметани.
Додаємо декілька крапель лимонного соку і збиваємо ще біля хвилини.
Завдяки цитриновому соку, ця помадка має приємний кислуватий смак.
150 гр цукрової пудри, 3 ст.л. цитринового соку.
Дуже ретельно вимішати цукрову пудру з цитриновим соком до однорідності і нанести на паску.
Дуже простий рецепт глазурі, яка гарно лягає і легко застигає.
40 гр цукрової пудри, 1 склянка (200 мл) молока.
Молоко нагріти до гарячого. До пудри влити половину гарячого молока і ретельно вимішати.
Далі доливати молоко поступово, слідкуючи за консистенцією помадки, щоби вона не вийшла надто рідка.
Коли отримаєте необхідної густини глазур – нанести її на паску.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Білкова глазур ідеально підійде для розмальовування печива. Це базовий білий рецепт, а додаючи харчові барвники, ви отримаєте різнокольорову глазур. Для червоної глазурі достатньо додати декілька крапель бурякового соку.
Відділяємо білок від жовтка і кладемо його до ємності, в якій зручно збивати міксером.
Поступово додаємо цукрову пудру до білка, продовжучи збивати. Не давайте відразу всю пудру, таким чином ви зможете контролювати густину глазурі.
Для суцільного покриття пряників глазур може бути трохи рідшою, а для розписування – густішою. Для покриття паски глазур повинна бути достатньо густою, аби не стікати.
Якщо ви хочете, щоби помадка на пасці не кришилась і мала глянцеву еластичну поверхню – рецепт з желатином підійде ідеально. Вам знадобляться:
1 ч.л. (5 г) желатину, 200 гр цукру, 6 ст. л. води, декілька крапель цитринового соку.
Желатин заливаємо водою так, щоби покрити (приблизно 2 ст.л.) і даємо йому набухнути. Коли желатин набухне, добре його розмішати до однорідності.
У каструльці на малому вогні розтоплюємо цукор з рештою води, цукор повинен повністю розчинитись.
Зняти каструльку з вогню і до гарячого сиропу додати желатин, дуже ретельно вимішати ложкою, щоби не було грудочок.
Масу збивати міксером на високій швидкості, аж поки вона не стане білою та консистенції середньої густини сметани.
Додаємо декілька крапель лимонного соку і збиваємо ще біля хвилини.
Завдяки цитриновому соку, ця помадка має приємний кислуватий смак.
150 гр цукрової пудри, 3 ст.л. цитринового соку.
Дуже ретельно вимішати цукрову пудру з цитриновим соком до однорідності і нанести на паску.
Дуже простий рецепт глазурі, яка гарно лягає і легко застигає.
40 гр цукрової пудри, 1 склянка (200 мл) молока.
Молоко нагріти до гарячого. До пудри влити половину гарячого молока і ретельно вимішати.
Далі доливати молоко поступово, слідкуючи за консистенцією помадки, щоби вона не вийшла надто рідка.
Коли отримаєте необхідної густини глазур – нанести її на паску.