Якщо ви хочете, щоби помадка на пасці не кришилась і мала глянцеву еластичну поверхню – рецепт з желатином підійде ідеально. Вам знадобляться:
1 ч.л. (5 г) желатину, 200 гр цукру, 6 ст. л. води, декілька крапель цитринового соку.
Желатин заливаємо водою так, щоби покрити (приблизно 2 ст.л.) і даємо йому набухнути. Коли желатин набухне, добре його розмішати до однорідності.
У каструльці на малому вогні розтоплюємо цукор з рештою води, цукор повинен повністю розчинитись.
Зняти каструльку з вогню і до гарячого сиропу додати желатин, дуже ретельно вимішати ложкою, щоби не було грудочок.
Масу збивати міксером на високій швидкості, аж поки вона не стане білою та консистенції середньої густини сметани.
Додаємо декілька крапель лимонного соку і збиваємо ще біля хвилини.