Помадки для прикрашення випічки чи паски
Ми пропонуємо вам декілька простих та перевірених рецептів приготування білої глазурі або помадки для оздоблення пасок, а також розмальовування пряників. Для кожного з цих рецептів вам знадобиться цукрова пудра. Ви можете купити готову пудру або приготувати свою, просто змоловши цукор у кавомолці. Отже, рецепти помадок для паски.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
Білкова глазур
- 200 g цукрової пудри
- 1 білок
- 1 tsp цитринового соку
Кроки приготування
Приготування білкової глазурі
- Білкова глазур ідеально підійде для розмальовування печива. Це базовий білий рецепт, а додаючи харчові барвники, ви отримаєте різнокольорову глазур. Для червоної глазурі достатньо додати декілька крапель бурякового соку.
- Відділяємо білок від жовтка і кладемо його до ємності, в якій зручно збивати міксером.
- Поступово додаємо цукрову пудру до білка, продовжучи збивати. Не давайте відразу всю пудру, таким чином ви зможете контролювати густину глазурі.
- Для суцільного покриття пряників глазур може бути трохи рідшою, а для розписування – густішою. Для покриття паски глазур повинна бути достатньо густою, аби не стікати.
Желатинова помадка для паски
- Якщо ви хочете, щоби помадка на пасці не кришилась і мала глянцеву еластичну поверхню – рецепт з желатином підійде ідеально. Вам знадобляться: 1 ч.л. (5 г) желатину, 200 гр цукру, 6 ст. л. води, декілька крапель цитринового соку.
- Желатин заливаємо водою так, щоби покрити (приблизно 2 ст.л.) і даємо йому набухнути. Коли желатин набухне, добре його розмішати до однорідності.
- У каструльці на малому вогні розтоплюємо цукор з рештою води, цукор повинен повністю розчинитись.
- Зняти каструльку з вогню і до гарячого сиропу додати желатин, дуже ретельно вимішати ложкою, щоби не було грудочок.
- Масу збивати міксером на високій швидкості, аж поки вона не стане білою та консистенції середньої густини сметани.
- Додаємо декілька крапель лимонного соку і збиваємо ще біля хвилини.
Дуже проста в приготуванні помадка без яєць
- Завдяки цитриновому соку, ця помадка має приємний кислуватий смак. 150 гр цукрової пудри, 3 ст.л. цитринового соку.
- Дуже ретельно вимішати цукрову пудру з цитриновим соком до однорідності і нанести на паску.
Помадка з цукрової пудри з молоком
- Дуже простий рецепт глазурі, яка гарно лягає і легко застигає. 40 гр цукрової пудри, 1 склянка (200 мл) молока.
- Молоко нагріти до гарячого. До пудри влити половину гарячого молока і ретельно вимішати.
- Далі доливати молоко поступово, слідкуючи за консистенцією помадки, щоби вона не вийшла надто рідка.
- Коли отримаєте необхідної густини глазур – нанести її на паску.