паски і крашанки

Помадки для прикрашення випічки чи паски

паски і крашанки

Помадки для прикрашення випічки чи паски

Ми пропонуємо вам декілька простих та перевірених рецептів приготування білої глазурі або помадки для оздоблення пасок, а також розмальовування пряників. Для кожного з цих рецептів вам знадобиться цукрова пудра. Ви можете купити готову пудру або приготувати свою, просто змоловши цукор у кавомолці. Отже, рецепти помадок для паски.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Українська
Ключове слово: паска, помадка
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 40 хвилин
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

Білкова глазур

  • 200 g цукрової пудри
  • 1 білок
  • 1 tsp цитринового соку

Кроки приготування

Приготування білкової глазурі

  • Білкова глазур ідеально підійде для розмальовування печива. Це базовий білий рецепт, а додаючи харчові барвники, ви отримаєте різнокольорову глазур. Для червоної глазурі достатньо додати декілька крапель бурякового соку.
  • Відділяємо білок від жовтка і кладемо його до ємності, в якій зручно збивати міксером.
  • Поступово додаємо цукрову пудру до білка, продовжучи збивати. Не давайте відразу всю пудру, таким чином ви зможете контролювати густину глазурі.
  • Для суцільного покриття пряників глазур може бути трохи рідшою, а для розписування – густішою. Для покриття паски глазур повинна бути достатньо густою, аби не стікати.
    прикраси на паски

Желатинова помадка для паски

  • Якщо ви хочете, щоби помадка на пасці не кришилась і мала глянцеву еластичну поверхню – рецепт з желатином підійде ідеально. Вам знадобляться: 1 ч.л. (5 г) желатину, 200 гр цукру, 6 ст. л. води, декілька крапель цитринового соку.
  • Желатин заливаємо водою так, щоби покрити (приблизно 2 ст.л.) і даємо йому набухнути. Коли желатин набухне, добре його розмішати до однорідності.
  • У каструльці на малому вогні розтоплюємо цукор з рештою води, цукор повинен повністю розчинитись.
  • Зняти каструльку з вогню і до гарячого сиропу додати желатин, дуже ретельно вимішати ложкою, щоби не було грудочок.
  • Масу збивати міксером на високій швидкості, аж поки вона не стане білою та консистенції середньої густини сметани.
  • Додаємо декілька крапель лимонного соку і збиваємо ще біля хвилини. 
    паска і посипка

Дуже проста в приготуванні помадка без яєць

  • Завдяки цитриновому соку, ця помадка має приємний кислуватий смак. 150 гр цукрової пудри, 3 ст.л. цитринового соку.
    паска і посипка
  • Дуже ретельно вимішати цукрову пудру з цитриновим соком до однорідності і нанести на паску.
    паски і крашанки

Помадка з цукрової пудри з молоком

  • Дуже простий рецепт глазурі, яка гарно лягає і легко застигає. 40 гр цукрової пудри, 1 склянка (200 мл) молока.
    паски і крашанки
  • Молоко нагріти до гарячого. До пудри влити половину гарячого молока і ретельно вимішати.
  • Далі доливати молоко поступово, слідкуючи за консистенцією помадки, щоби вона не вийшла надто рідка.
  • Коли отримаєте необхідної густини глазур – нанести її на паску.

 

 

Прокрутка до верху