Пісний борщ з грибами та чорносливом

пісний борщ
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування1 год 10 хвЗагальний час1 год 30 хв

На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не відходити від традицій. Пісні гарячі страви - те, що треба. Тому ми пропонуємо до класичного рецепту борщу додати чорнослив та гриби.

 10 гр сушених грибів
 1 буряк
 1 ½ ст. л. олії
 1 ч. л. оцту 3%
 1 ст. л. томатної пасти
 1 моркви
 1 корінь петрушки (невеликий)
 ¼ білокачанної капусти
 ½ ріпчатої цибулі
 1 ч. л. цукру
 60 гр чорносливу без кісточок
1

Насамперед, заливаємо водою гриби й залишаємо на 3-4 години.

2

Нарізаємо соломкою буряк, злегка обсмажуємо на частині олії, додаємо оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкуємо до готовності.

3

Моркву та цибулю нарізаємо соломкою й обсмажуємо на олії, що залишилася.

4

Грибний настій проціджуємо, додаємо 4 склянки води, нарізані соломкою гриби, доводимо до кипіння.

5

Нарізаємо кубиками картоплю, шаткуємо соломкою капусту і додаємо у каструлю.
Варимо 10 хвилин.

6

Додаємо розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки й пасеровані овочі.
Варимо ще 15 хвилин.

7

За 5 хвилин до готовності підсолюємо, додаємо перець горошком і мелений чорний перець. При подачі посипаємо зеленню.

8

Подаємо борщ із пісними пиріжками з капустою.
Смачного!

Інгредієнти

 10 гр сушених грибів
 1 буряк
 1 ½ ст. л. олії
 1 ч. л. оцту 3%
 1 ст. л. томатної пасти
 1 моркви
 1 корінь петрушки (невеликий)
 ¼ білокачанної капусти
 ½ ріпчатої цибулі
 1 ч. л. цукру
 60 гр чорносливу без кісточок

Кроки рецепта

1

Насамперед, заливаємо водою гриби й залишаємо на 3-4 години.

2

Нарізаємо соломкою буряк, злегка обсмажуємо на частині олії, додаємо оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкуємо до готовності.

3

Моркву та цибулю нарізаємо соломкою й обсмажуємо на олії, що залишилася.

4

Грибний настій проціджуємо, додаємо 4 склянки води, нарізані соломкою гриби, доводимо до кипіння.

5

Нарізаємо кубиками картоплю, шаткуємо соломкою капусту і додаємо у каструлю.
Варимо 10 хвилин.

6

Додаємо розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки й пасеровані овочі.
Варимо ще 15 хвилин.

7

За 5 хвилин до готовності підсолюємо, додаємо перець горошком і мелений чорний перець. При подачі посипаємо зеленню.

8

Подаємо борщ із пісними пиріжками з капустою.
Смачного!

Пісний борщ з грибами та чорносливом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору