Класичний рецепт олів’є

Олівє
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка40 хвПриготування15 хвЗагальний час55 хв

Популярному салату олів’є нещодавно виповнилося 160 років. А його рецепт колись вигадав Люсьєн Олів’є – власник московського ресторану французької кухні «Ермітаж». У кулінарних книгах столітньої давності олів’є називався салат з дичини, оскільки до його складу входило м’ясо смажених рябчиків, а також оливки, каперси, соус соя-кабуль. З часом інгредієнти спростили до більш звичних, завдяки чому й здобув незрівнянний салат олів’є таку величезну популярність.

<h2>Інгредієнти рецепта</h2>
 6 картоплин
 2 морквини
 400 гр вареної ковбаси
 5 солоних огірків
 4 яйця
 1 цибулина
 300 гр майонезу
 400 гр зеленого горошку
 сіль, перець, зелень
Кроки рецепта
1

Картоплю, моркву, яйця відварюємо та охолоджуємо. Картоплю краще відварювати заздалегідь, так буде легше її нарізати.

2

Очищаємо картоплю, моркву та яйця.

3

Нарізаємо все кубиками – картоплю, моркву, ковбасу, огірки, яйця й цибулю.

4

Додаємо зелений горошок, злегка солимо, перчимо й заправляємо майонезом.

5

Прикрашаємо салат олів’є зеленню й подаємо. Для оригінальної подачі можна використовувати різноманітні кухарські формочки, маленькі вафельні кошики.

Новорічні салати – у списку за №1 салат олів’є 

Інколи господині кажуть, що вже набридло готувати олів’є, а потім минає час – і на столі знову з’являються традиційні салати святкові на день народження, серед яких важно красується непереможний олів’є! А який же Новий рік без олів’є! А якщо підготувати необхідні інгредієнти попередньо, то приготувати олів’є можна за лічені хвилини.

Олів’є – такі різні рецепти 

Салат олів’є чудовий ще й тим, що й досі кулінари намагаються вигадати які-небудь відмінності його приготування. Солоні або мариновані огірки заміняють на свіжі, також додають свіже яблуко, зелену цибульку. Заправляють сметаною, а горошок використовують не консервований, а відварюють заморожений, замість ковбаси – куряче філе або шинку. Дехто готує олів’є, у рецепті якого взагалі немає яєць – до речі, спробуйте, зовсім інший смак.

Інгредієнти

<h2>Інгредієнти рецепта</h2>
 6 картоплин
 2 морквини
 400 гр вареної ковбаси
 5 солоних огірків
 4 яйця
 1 цибулина
 300 гр майонезу
 400 гр зеленого горошку
 сіль, перець, зелень

Кроки рецепта

Кроки рецепта
1

Картоплю, моркву, яйця відварюємо та охолоджуємо. Картоплю краще відварювати заздалегідь, так буде легше її нарізати.

2

Очищаємо картоплю, моркву та яйця.

3

Нарізаємо все кубиками – картоплю, моркву, ковбасу, огірки, яйця й цибулю.

4

Додаємо зелений горошок, злегка солимо, перчимо й заправляємо майонезом.

5

Прикрашаємо салат олів’є зеленню й подаємо. Для оригінальної подачі можна використовувати різноманітні кухарські формочки, маленькі вафельні кошики.

Класичний рецепт олів’є

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору