Популярному салату олів’є нещодавно виповнилося 160 років. А його рецепт колись вигадав Люсьєн Олів’є – власник московського ресторану французької кухні «Ермітаж». У кулінарних книгах столітньої давності олів’є називався салат з дичини, оскільки до його складу входило м’ясо смажених рябчиків, а також оливки, каперси, соус соя-кабуль. З часом інгредієнти спростили до більш звичних, завдяки чому й здобув незрівнянний салат олів’є таку величезну популярність.
Картоплю, моркву, яйця відварюємо та охолоджуємо. Картоплю краще відварювати заздалегідь, так буде легше її нарізати.
Очищаємо картоплю, моркву та яйця.
Нарізаємо все кубиками – картоплю, моркву, ковбасу, огірки, яйця й цибулю.
Додаємо зелений горошок, злегка солимо, перчимо й заправляємо майонезом.
Прикрашаємо салат олів’є зеленню й подаємо. Для оригінальної подачі можна використовувати різноманітні кухарські формочки, маленькі вафельні кошики.
Новорічні салати – у списку за №1 салат олів’є
Інколи господині кажуть, що вже набридло готувати олів’є, а потім минає час – і на столі знову з’являються традиційні салати святкові на день народження, серед яких важно красується непереможний олів’є! А який же Новий рік без олів’є! А якщо підготувати необхідні інгредієнти попередньо, то приготувати олів’є можна за лічені хвилини.
Олів’є – такі різні рецепти
Салат олів’є чудовий ще й тим, що й досі кулінари намагаються вигадати які-небудь відмінності його приготування. Солоні або мариновані огірки заміняють на свіжі, також додають свіже яблуко, зелену цибульку. Заправляють сметаною, а горошок використовують не консервований, а відварюють заморожений, замість ковбаси – куряче філе або шинку. Дехто готує олів’є, у рецепті якого взагалі немає яєць – до речі, спробуйте, зовсім інший смак.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Картоплю, моркву, яйця відварюємо та охолоджуємо. Картоплю краще відварювати заздалегідь, так буде легше її нарізати.
Очищаємо картоплю, моркву та яйця.
Нарізаємо все кубиками – картоплю, моркву, ковбасу, огірки, яйця й цибулю.
Додаємо зелений горошок, злегка солимо, перчимо й заправляємо майонезом.
Прикрашаємо салат олів’є зеленню й подаємо. Для оригінальної подачі можна використовувати різноманітні кухарські формочки, маленькі вафельні кошики.