Go Back
Олівє

Класичний рецепт олів’є

Популярному салату олів’є нещодавно виповнилося 160 років. А його рецепт колись вигадав Люсьєн Олів’є – власник московського ресторану французької кухні «Ермітаж». У кулінарних книгах столітньої давності олів’є називався салат з дичини, оскільки до його складу входило м’ясо смажених рябчиків, а також оливки, каперси, соус соя-кабуль. З часом інгредієнти спростили до більш звичних, завдяки чому й здобув незрівнянний салат олів’є таку величезну популярність.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська, Українська
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти рецепта

  • 6 картоплин
  • 2 морквини
  • 400 g вареної ковбаси
  • 5 солоних огірків
  • 4 яйця
  • 1 цибулина
  • 300 g майонезу
  • 400 g зеленого горошку
  • сіль, перець, зелень

Кроки приготування

Кроки рецепта

  • Картоплю, моркву, яйця відварюємо та охолоджуємо. Картоплю краще відварювати заздалегідь, так буде легше її нарізати.
  • Очищаємо картоплю, моркву та яйця.
  • Нарізаємо все кубиками – картоплю, моркву, ковбасу, огірки, яйця й цибулю.
  • Додаємо зелений горошок, злегка солимо, перчимо й заправляємо майонезом.
  • Прикрашаємо салат олів’є зеленню й подаємо. Для оригінальної подачі можна використовувати різноманітні кухарські формочки, маленькі вафельні кошики.
QR Code linking back to recipe