Новорічні салати – у списку за №1 салат олів’є
Інколи господині кажуть, що вже набридло готувати олів’є, а потім минає час – і на столі знову з’являються традиційні салати святкові на день народження, серед яких важно красується непереможний олів’є! А який же Новий рік без олів’є! А якщо підготувати необхідні інгредієнти попередньо, то приготувати олів’є можна за лічені хвилини.
Олів’є – такі різні рецепти
Салат олів’є чудовий ще й тим, що й досі кулінари намагаються вигадати які-небудь відмінності його приготування. Солоні або мариновані огірки заміняють на свіжі, також додають свіже яблуко, зелену цибульку. Заправляють сметаною, а горошок використовують не консервований, а відварюють заморожений, замість ковбаси – куряче філе або шинку. Дехто готує олів’є, у рецепті якого взагалі немає яєць – до речі, спробуйте, зовсім інший смак.
Класичний рецепт олів’є
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти рецепта
- 6 картоплин
- 2 морквини
- 400 g вареної ковбаси
- 5 солоних огірків
- 4 яйця
- 1 цибулина
- 300 g майонезу
- 400 g зеленого горошку
- сіль, перець, зелень
Кроки приготування
Кроки рецепта
- Картоплю, моркву, яйця відварюємо та охолоджуємо. Картоплю краще відварювати заздалегідь, так буде легше її нарізати.
- Очищаємо картоплю, моркву та яйця.
- Нарізаємо все кубиками – картоплю, моркву, ковбасу, огірки, яйця й цибулю.
- Додаємо зелений горошок, злегка солимо, перчимо й заправляємо майонезом.
- Прикрашаємо салат олів’є зеленню й подаємо. Для оригінальної подачі можна використовувати різноманітні кухарські формочки, маленькі вафельні кошики.