Налисники з сиром

налисники з сиром
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка27 хвПриготування15 хвЗагальний час42 хв

Тісто для налисників на молоці – це той самий рецепт тоненьких млинців, якими можна насолоджуватися зі сметаною, медом, варенням. Або передивитися рецепти налисників з різними начинками й приготувати ті, які найбільш подобаються вашим домашнім. Для начинки можна взяти домашній сир, джем, мак, шоколад. І не обов’язково солодкі начинки, у налисники загортають відварне м'ясо, тушковану капусту, гриби, ікру, паштети, салати.

 500 мл молока
 4 яйця
 8 ст. л. борошна
 80 мл води
 1 ст. л. цукру
 1 ст. л. олії
 30 гр вершкового масла
 сіль - за смаком
1

Всі інгредієнти вкладаємо у глибоку миску та збиваємо міксером до однорідного стану. Вершкове масло попередньо розтоплюємо.

2

Якщо вам більше подобається рецепт налисників на молоці з ручним збиванням, потрібно спочатку ретельно перемішати всі компоненти, а вже до них всипати просіяне борошно й продовжувати збивати. Можете спробувати інший варіант – у борошно вбивати яйця, доливати молоко, а тоді перемішувати. Ви переконаєтеся, що 1-й спосіб кращий, тісто стає однорідним майже одразу.

3

Тісто для налисників залишаємо на 10-15 хвилин, щоб млинці вийшли більш еластичними.

4

Занадто густе тісто для налисників на молоці можна розвести молоком або водою. Його консистенція має бути текучою.

5

Відповідальний момент – гарна сковорода! Деякі господині навіть мають окрему пательню для смаження налисників. Змащуємо сковорідку олією для першого млинчика, гарно нагріваємо. Надалі змащувати не потрібно, адже до тіста ми вже додали достатньо олії та масла.

6

Швидко наливаємо черпаком тісто й смажимо млинці з обох сторін.

Простий рецепт налисників з сиром

З млинців можна приготувати смачний десерт. У домашній сир вбити яйце, ретельно перемішати з цукром, ваніллю, додати промиті родзинки й загорнути млинці. За формою налисники можуть бути у вигляді трубочки, трикутників, прямокутників, конверта, конуса – як фантазія підкаже.

Рецепт налисників на воді

Звичайно, налисники можна приготувати й на воді. Але тоді потрібно взяти більше яєць, оскільки може статися так, що не тільки перший млинчик буде грудкою, а й решта. Інколи шукають рецепт налисників на кефірі, але ж це звичайні оладки на кефірі, такі млинці будуть товстенькими й пухкими.

Інгредієнти

 500 мл молока
 4 яйця
 8 ст. л. борошна
 80 мл води
 1 ст. л. цукру
 1 ст. л. олії
 30 гр вершкового масла
 сіль - за смаком

Кроки рецепта

1

Всі інгредієнти вкладаємо у глибоку миску та збиваємо міксером до однорідного стану. Вершкове масло попередньо розтоплюємо.

2

Якщо вам більше подобається рецепт налисників на молоці з ручним збиванням, потрібно спочатку ретельно перемішати всі компоненти, а вже до них всипати просіяне борошно й продовжувати збивати. Можете спробувати інший варіант – у борошно вбивати яйця, доливати молоко, а тоді перемішувати. Ви переконаєтеся, що 1-й спосіб кращий, тісто стає однорідним майже одразу.

3

Тісто для налисників залишаємо на 10-15 хвилин, щоб млинці вийшли більш еластичними.

4

Занадто густе тісто для налисників на молоці можна розвести молоком або водою. Його консистенція має бути текучою.

5

Відповідальний момент – гарна сковорода! Деякі господині навіть мають окрему пательню для смаження налисників. Змащуємо сковорідку олією для першого млинчика, гарно нагріваємо. Надалі змащувати не потрібно, адже до тіста ми вже додали достатньо олії та масла.

6

Швидко наливаємо черпаком тісто й смажимо млинці з обох сторін.

Налисники з сиром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору