Лаваш з сиром у духовці

лаваш з сиром
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування20 хвЗагальний час30 хв

Лаваш має походження з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Туреччини, проте відомий він і в країнах Азії та Сходу. В національних кухнях випікають його і сьогодні за старовинними рецептами. Лаваш у духовці з найрізноманітнішими начинками – це безсумнівно винахід нашого стрімкого часу. У тоненький лаваш загортаємо будь-яку начинку, відправляємо у духовку на декілька хвилин і швидкий смачний перекус на сніданок або пікнік готовий.

 1 лаваш
 400 гр твердого сиру
 100 гр свіжої зелені
 1 яйце
 1 ст. л. майонезу
1

Натираємо сир на грубій тертці.

2

Зелень дрібно нарізаємо.

3

Приготуємо начинку для лаваша з сиром: з’єднаємо сир, майонез та зелень.

4

Розгортаємо лаваш та викладаємо на нього начинку рівномірним шаром, загортаємо рулетом. Розрізаємо навпіл або на стільки частин, скільки забажаємо.

5

Викладаємо лаваш з сиром на деко, змащене олією.

6

Збиваємо яйце та змащуємо лаваш.

7

Ставимо деко у духовку 180°С на 15-20 хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка.

8

Готовий лаваш з сиром нарізаємо на порції й пригощаємо домашніх.

Лаваш у духовці або на сковороді

Для начинки до лаваша підійдуть різноманітні інгредієнти, наприклад бринза з перетертим часником чи домашній сир з яйцем, солодкий або солоний.

Лаваш можна порізати на довгасті смужки й загорнути трикутниками. Якщо поспішаєте, то не обов’язково запікати лаваш у духовці, а можна просто підсмажити його на сковороді в олії з додаванням вершкового масла. 

Пікантний лаваш у духовці з помідорами

Приготуйте начинку з порізаних кубиками помідорів, натертого сиру, вичавленого часнику й майонезу або сметани. Запікається такий лаваш у духовці 12-15 хвилин. Дуже смачною є начинка з двох сортів сиру, наприклад, голландського й моцарели.

Для поціновувачів більш солідного перекусу рекомендуємо приготувати начинку з сиру й ковбаси або з копченого м’яса. А десерт з лаваша без випікання, з бананом та вареним згущеним молоком, взагалі можна приготувати за лічені хвилини, поки заварюється чай.

Інгредієнти

 1 лаваш
 400 гр твердого сиру
 100 гр свіжої зелені
 1 яйце
 1 ст. л. майонезу

Кроки рецепта

1

Натираємо сир на грубій тертці.

2

Зелень дрібно нарізаємо.

3

Приготуємо начинку для лаваша з сиром: з’єднаємо сир, майонез та зелень.

4

Розгортаємо лаваш та викладаємо на нього начинку рівномірним шаром, загортаємо рулетом. Розрізаємо навпіл або на стільки частин, скільки забажаємо.

5

Викладаємо лаваш з сиром на деко, змащене олією.

6

Збиваємо яйце та змащуємо лаваш.

7

Ставимо деко у духовку 180°С на 15-20 хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка.

8

Готовий лаваш з сиром нарізаємо на порції й пригощаємо домашніх.

Лаваш з сиром у духовці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору