Котлети по-київськи

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 20 хв

Котлети по-київськи – ситні, бюджетні та дуже смачні! Філе відбиваємо і в нього загортаємо шматочок вершкового масла. При запіканні куряче м'ясо стає соковитим і ароматним.

 3 курячих філе
 100 гр вершкового масла
 1 пучок кропу
 100 гр панірувальних сухарів
 100 гр пшеничного борошна
 2 яйця
 2 ст. л. кефіру
 Сіль
 Перець чорний мелений
 Олія рослинна для смаження
1

Щоб приготувати котлети по-київськи за класичним рецептом, розм'якшене вершкове масло змішуємо з порізаним кропом. Отриману масу викладаємо на харчову плівку, скручуємо прямокутний рулет і залишаємо в холодильнику на 40-60 хвилин.

2

Філе розрізаємо вздовж на дві частини та відбиваємо кухонним молотком.

3

Підготуємо продукти для кляру. В одній мисці збиваємо курячі яйця з кефіром, у другу всипаємо панірувальні сухарі, у третю – борошно.

4

Дістаємо з холодильника масляну начинку, розрізаємо її на 6 частин.

5

Кожен шматок м'яса змащуємо сіллю та перцем, покладемо на нього масляну начинку.

6

Загортаємо масло в куряче м'ясо.

7

Потім кожну котлету по-київськи обваляємо в борошні.

8

Занурюємо котлету в яєчно-кефірну масу, рідина має покрити її повністю.

9

Після цього знову обваляємо котлету в борошні – подвійне панірування зробить класичні котлети по-київськи зовні хрусткими.

10

Завершуємо панірування сухариками.

11

Розігріваємо сковорідку, виллємо велику кількість рослинної олії, щоб котлети були занурені в неї приблизно наполовину. Смажимо котлети по-київськи на помірному вогні до рум'яної скоринки з усіх боків.

12

Перекладаємо всі котлети у сковорідку, прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.

13

Готові класичні котлети по-київськи подаємо у гарячому вигляді.

Курячі котлети по-київськи з грибами

Це красива страва для святкової вечері або справжня знахідка для смачного і ситного обіду на всю сім'ю. 
Як гарнір до котлет по-київськи можна подати будь-які овочі, картоплю або італійську пасту.

Котлети по-київськи у духовці

Після обсмажування котлети по-київськи можна не тушкувати, а запікати в духовці за 190°С протягом 15 хвилин.  

Для справжніх гурманів можна приготувати котлети по-київськи на кісточці. Для цього потрібно вирізати грудку разом із частиною кісточки.  

Інгредієнти

 3 курячих філе
 100 гр вершкового масла
 1 пучок кропу
 100 гр панірувальних сухарів
 100 гр пшеничного борошна
 2 яйця
 2 ст. л. кефіру
 Сіль
 Перець чорний мелений
 Олія рослинна для смаження

Кроки рецепта

1

Щоб приготувати котлети по-київськи за класичним рецептом, розм'якшене вершкове масло змішуємо з порізаним кропом. Отриману масу викладаємо на харчову плівку, скручуємо прямокутний рулет і залишаємо в холодильнику на 40-60 хвилин.

2

Філе розрізаємо вздовж на дві частини та відбиваємо кухонним молотком.

3

Підготуємо продукти для кляру. В одній мисці збиваємо курячі яйця з кефіром, у другу всипаємо панірувальні сухарі, у третю – борошно.

4

Дістаємо з холодильника масляну начинку, розрізаємо її на 6 частин.

5

Кожен шматок м'яса змащуємо сіллю та перцем, покладемо на нього масляну начинку.

6

Загортаємо масло в куряче м'ясо.

7

Потім кожну котлету по-київськи обваляємо в борошні.

8

Занурюємо котлету в яєчно-кефірну масу, рідина має покрити її повністю.

9

Після цього знову обваляємо котлету в борошні – подвійне панірування зробить класичні котлети по-київськи зовні хрусткими.

10

Завершуємо панірування сухариками.

11

Розігріваємо сковорідку, виллємо велику кількість рослинної олії, щоб котлети були занурені в неї приблизно наполовину. Смажимо котлети по-київськи на помірному вогні до рум'яної скоринки з усіх боків.

12

Перекладаємо всі котлети у сковорідку, прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.

13

Готові класичні котлети по-київськи подаємо у гарячому вигляді.

Котлети по-київськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору