Кіш Лорен з куркою та грибами

Кіш з куркою
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка50 хвПриготування20 хвЗагальний час1 год 10 хв

Кіш Лорен – це оригінальний відкритий французький пиріг з солонуватого пісочного або рубленого тіста з м’ясною начинкою. Смакує у холодному вигляді й гарячому, на сніданок, обід та вечерю. Перед запіканням кіш за рецептом зазвичай заливають соусом і посипають тертим твердим сиром. Взагалі у французькій кухні є багато й інших рецептів випічки, але із солодкою начинкою, наприклад, десерт клафуті з вишнею або шарлотка з яблуками.

Для тіста
 250 гр борошна
 1 яйце
 100 гр вершкового масла
Для начинки
 300 гр курячого філе
 300 гр печериць
 1 цибуля
 100 гр сиру
 олія – для смаження
 сіль, зелень, перець – до смаку
Для соусу
 200 гр вершків
 2 яйця
1

Перетираємо вершкове масло з борошном на крихти.

2

Додаємо яйце, щіпку солі й замішуємо тісто, яке відправляємо у холодильник на 30-40 хвилин.

3

А тим часом готуємо начинку: нарізаємо куряче філе, печериці й цибулю та обсмажуємо в олії до золотистого кольору.

4

Виймаємо тісто з холодильника й викладаємо у форму, робимо виделкою проколи по всій поверхні.

5

Начинку викладаємо на тісто.

6

Соус готуємо дуже просто – у глибокому посуді збиваємо віничком вершки з яйцями, солимо, перчимо.

7

Заливаємо соусом начинку. Випікаємо у духовці 200°С протягом 15-20 хвилин.

8

Натираємо на тертці сир, виймаємо форму з духовки й посипаємо зверху кіш лорен. Випікаємо ще 30 хвилин.

9

Прикрашаємо зеленню й подаємо.

Кіш лорен – рецепти приготування 

Певно, у кожній кухні є рецепти, схожі на кіш. Щоб не залишалися продукти після приготування основних страв, кухарі вигадували незвичайні рецепти, які згодом перетворювалися у класичні. Так і з’явилися піца, кіш лорен, пироги з різними начинками. Кіш також випікають з домашнім сиром та зеленню, щавлем, шпинатом, цибулею, помідорами й базиліком, кабачками цукіні й спаржевою квасолею.

Кіш vs деруни

Замість пісочного тіста спробуйте таке тісто, яке готуєте на деруни, тільки до нього потрібно додати вершкове масло. Начинка може бути найрізноманітнішою – гриби, копчене м’ясо, риба, пасеровані або свіжі овочі. Виходить такий собі український кіш нашвидкуруч.

Інгредієнти

Для тіста
 250 гр борошна
 1 яйце
 100 гр вершкового масла
Для начинки
 300 гр курячого філе
 300 гр печериць
 1 цибуля
 100 гр сиру
 олія – для смаження
 сіль, зелень, перець – до смаку
Для соусу
 200 гр вершків
 2 яйця

Кроки рецепта

1

Перетираємо вершкове масло з борошном на крихти.

2

Додаємо яйце, щіпку солі й замішуємо тісто, яке відправляємо у холодильник на 30-40 хвилин.

3

А тим часом готуємо начинку: нарізаємо куряче філе, печериці й цибулю та обсмажуємо в олії до золотистого кольору.

4

Виймаємо тісто з холодильника й викладаємо у форму, робимо виделкою проколи по всій поверхні.

5

Начинку викладаємо на тісто.

6

Соус готуємо дуже просто – у глибокому посуді збиваємо віничком вершки з яйцями, солимо, перчимо.

7

Заливаємо соусом начинку. Випікаємо у духовці 200°С протягом 15-20 хвилин.

8

Натираємо на тертці сир, виймаємо форму з духовки й посипаємо зверху кіш лорен. Випікаємо ще 30 хвилин.

9

Прикрашаємо зеленню й подаємо.

Кіш Лорен з куркою та грибами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору