Кіш Лорен – це оригінальний відкритий французький пиріг з солонуватого пісочного або рубленого тіста з м’ясною начинкою. Смакує у холодному вигляді й гарячому, на сніданок, обід та вечерю. Перед запіканням кіш за рецептом зазвичай заливають соусом і посипають тертим твердим сиром. Взагалі у французькій кухні є багато й інших рецептів випічки, але із солодкою начинкою, наприклад, десерт клафуті з вишнею або шарлотка з яблуками.
Перетираємо вершкове масло з борошном на крихти.
Додаємо яйце, щіпку солі й замішуємо тісто, яке відправляємо у холодильник на 30-40 хвилин.
А тим часом готуємо начинку: нарізаємо куряче філе, печериці й цибулю та обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
Виймаємо тісто з холодильника й викладаємо у форму, робимо виделкою проколи по всій поверхні.
Начинку викладаємо на тісто.
Соус готуємо дуже просто – у глибокому посуді збиваємо віничком вершки з яйцями, солимо, перчимо.
Заливаємо соусом начинку. Випікаємо у духовці 200°С протягом 15-20 хвилин.
Натираємо на тертці сир, виймаємо форму з духовки й посипаємо зверху кіш лорен. Випікаємо ще 30 хвилин.
Прикрашаємо зеленню й подаємо.
Кіш лорен – рецепти приготування
Певно, у кожній кухні є рецепти, схожі на кіш. Щоб не залишалися продукти після приготування основних страв, кухарі вигадували незвичайні рецепти, які згодом перетворювалися у класичні. Так і з’явилися піца, кіш лорен, пироги з різними начинками. Кіш також випікають з домашнім сиром та зеленню, щавлем, шпинатом, цибулею, помідорами й базиліком, кабачками цукіні й спаржевою квасолею.
Кіш vs деруни
Замість пісочного тіста спробуйте таке тісто, яке готуєте на деруни, тільки до нього потрібно додати вершкове масло. Начинка може бути найрізноманітнішою – гриби, копчене м’ясо, риба, пасеровані або свіжі овочі. Виходить такий собі український кіш нашвидкуруч.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Перетираємо вершкове масло з борошном на крихти.
Додаємо яйце, щіпку солі й замішуємо тісто, яке відправляємо у холодильник на 30-40 хвилин.
А тим часом готуємо начинку: нарізаємо куряче філе, печериці й цибулю та обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
Виймаємо тісто з холодильника й викладаємо у форму, робимо виделкою проколи по всій поверхні.
Начинку викладаємо на тісто.
Соус готуємо дуже просто – у глибокому посуді збиваємо віничком вершки з яйцями, солимо, перчимо.
Заливаємо соусом начинку. Випікаємо у духовці 200°С протягом 15-20 хвилин.
Натираємо на тертці сир, виймаємо форму з духовки й посипаємо зверху кіш лорен. Випікаємо ще 30 хвилин.
Прикрашаємо зеленню й подаємо.