Картопляні зрази

зрази
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко

З картоплі вигадано стільки різних страв, що можна тільки дивуватися. Проте вона ніколи не набридне у будь-якому вигляді – варена й тушкована, смажена з чорносливом, запечена з рибою і в салатах. З картоплі ми готуємо хрумкі деруни, пудинги, запіканки, крокети, пончики.

 2 кг картоплі
 1 яйце
 6 ст. л. борошна
 500 гр печериць
 1 цибуля
 олія
 сіль, перець
1

Відварюємо картоплю звичайним способом, зливаємо відвар та розминаємо товкачем, відставляємо стигнути.

2

Нарізаємо печериці та цибулю дрібними шматочками.

3

На сковороді обсмажуємо гриби разом з цибулькою, солимо й перчимо. Начинку для зразів викладаємо на друшляк, щоб вийшла зайва рідина.

4

В картопляне пюре додаємо борошно, яйце, солимо й замішуємо тісто.

5

Відщипуємо шматочок тіста мокрими руками, на долоні розрівнюємо тонким шаром, вкладаємо фарш і формуємо охайні зрази – круглі або довгасті.

6

Притрушуємо борошном і викладаємо на дощечку.

7

Смажимо зрази на гарячій сковороді й з обох сторін.

Рецепти картопляних зразів – начинки 

Картопляні зрази можна приготувати з різноманітною начинкою – м’ясним фаршем, вареним яйцем і цибулею, домашнім сиром. Чудова пісна страва – картопляні зрази з тушкованою капустою й грибами. Можна спробувати натертий сир з’єднати з дрібно порізаною шинкою, трішки взяти домашнього майонезу для зв’язки – ось оригінальна начинка нашвидкуруч. 

Лінивий рецепт картопляних зразів по-японськи 

Цей рецепт досить оригінальний і дещо нагадує наші ліниві голубці. Японські зрази приготувати дуже просто – всі інгредієнти перемішати, сформувати зрази й підсмажити на сковороді. Проте спочатку компоненти потрібно відповідним чином підготувати: картопляне пюре зварити, свинячий фарш підсмажити, цибулю й капусту потушкувати та додати соєвий соус.

Інгредієнти

 2 кг картоплі
 1 яйце
 6 ст. л. борошна
 500 гр печериць
 1 цибуля
 олія
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Відварюємо картоплю звичайним способом, зливаємо відвар та розминаємо товкачем, відставляємо стигнути.

2

Нарізаємо печериці та цибулю дрібними шматочками.

3

На сковороді обсмажуємо гриби разом з цибулькою, солимо й перчимо. Начинку для зразів викладаємо на друшляк, щоб вийшла зайва рідина.

4

В картопляне пюре додаємо борошно, яйце, солимо й замішуємо тісто.

5

Відщипуємо шматочок тіста мокрими руками, на долоні розрівнюємо тонким шаром, вкладаємо фарш і формуємо охайні зрази – круглі або довгасті.

6

Притрушуємо борошном і викладаємо на дощечку.

7

Смажимо зрази на гарячій сковороді й з обох сторін.

Картопляні зрази

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори