Go Back
зрази

Картопляні зрази

З картоплі вигадано стільки різних страв, що можна тільки дивуватися. Проте вона ніколи не набридне у будь-якому вигляді – варена й тушкована, смажена з чорносливом, запечена з рибою і в салатах. З картоплі ми готуємо хрумкі деруни, пудинги, запіканки, крокети, пончики.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська

Інгредієнти для рецепту

  • 2 kg картоплі
  • 1 яйце
  • 6 tbsp борошна
  • 500 g печериць
  • 1 цибуля
  • олія
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Відварюємо картоплю звичайним способом, зливаємо відвар та розминаємо товкачем, відставляємо стигнути.
  • Нарізаємо печериці та цибулю дрібними шматочками.
  • На сковороді обсмажуємо гриби разом з цибулькою, солимо й перчимо. Начинку для зразів викладаємо на друшляк, щоб вийшла зайва рідина.
  • В картопляне пюре додаємо борошно, яйце, солимо й замішуємо тісто.
  • Відщипуємо шматочок тіста мокрими руками, на долоні розрівнюємо тонким шаром, вкладаємо фарш і формуємо охайні зрази – круглі або довгасті.
  • Притрушуємо борошном і викладаємо на дощечку.
  • Смажимо зрази на гарячій сковороді й з обох сторін.
QR Code linking back to recipe