Грецький салат xopіaтіки

Грецький салат
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування5 хвЗагальний час20 хв

У самій Греції цю вишукану страву називають xopіaтіки (χωριάτικη σαλάτα), а в інших країнах - грецьким салатом. В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви, але грецький салат популярний у багатьох країнах. Найсвіжіші овочі, духмяні спеції, оливки, фета – грецький салат пахне свіжим подихом моря, спокоєм відпочинку й теплим літом.

 12 шт Чорних оливок
 2 огірки
 2 помідори
 1 жовтий солодкий перець
 1 солодка червона цибулина
 150 гр сиру фета
 2 ст. л. оливкова олії
 1 лимон
 Петрушка, кріп, орегано, базилік
 сіль, чорний перець
1

Крок 1. Помідори
Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.

2

Крок 2. Огірки
Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.

3

Крок 3. Перець
Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.

4

Крок 4. Цибуля
Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.

5

Крок 5. Оливки
Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.

6

Крок 6. Фета
Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.

7

Крок 7. Змішуємо
У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.

8

Крок 8. Заправляємо
Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.

9

Крок 9. Подаємо на стіл
Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею.
Смачного!

Інгредієнти

 12 шт Чорних оливок
 2 огірки
 2 помідори
 1 жовтий солодкий перець
 1 солодка червона цибулина
 150 гр сиру фета
 2 ст. л. оливкова олії
 1 лимон
 Петрушка, кріп, орегано, базилік
 сіль, чорний перець

Кроки рецепта

1

Крок 1. Помідори
Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.

2

Крок 2. Огірки
Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.

3

Крок 3. Перець
Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.

4

Крок 4. Цибуля
Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.

5

Крок 5. Оливки
Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.

6

Крок 6. Фета
Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.

7

Крок 7. Змішуємо
У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.

8

Крок 8. Заправляємо
Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.

9

Крок 9. Подаємо на стіл
Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею.
Смачного!

Грецький салат xopіaтіки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори