Домашня гранола

гранола
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування30 хвЗагальний час55 хв

Гранола - один з найсмачніших, найкорисніших і найпопулярніших сніданків наших днів. Чи можна придумати щось краще? Можна! Замінити гранолу з супермаркета на домашню гранолу. Якщо вам видається, що приготувати гранолу в себе на кухні складно, то просто спробуйте. На вас чекає приємний сюрприз. Плюс, домашня гранола - це нагода експериментувати в залежності від уподобань: улюблені горіхи, сухофрукти, шоколад, кокосові пластівці…

 300 гр грубих (!) вівсяних пластівців (не використовуйте для граноли пластівці швидкого приготування)
 1 ч. л. кориці
 0,50 ч. л. солі
 160 гр сирих горіхів і насіння
 80 гр сухофуктів
 150 гр меду чи кленового сиропу
 110 мл оливкової чи розтопленої кокосової олії
 100 гр шоколадних крихт (факультативно)
1

Застеляємо бритванку пергаментним папером і гріємо духовку до 180 градусів.

2

В достатньо глибокій посудині змішуємо всі сухі інгредієнти, але без сухофруктів і шоколаду (якщо додаємо).

3

Змішуємо разом мед/сироп та олію, виливаємо на пластівці з горіхами і дуже ретельно вимішуємо.

4

Викладаємо на бритванку і формуємо рівномірної товщини шар. Випікатись гранола буде 20-25 хв, але варто контролювати цей процес, аби не перепекти. Коли зверху гранола матиме золотисто-брунатний колір - вона готова.

5

Дістати бритванку і вистудити, коли вона повністю охолоне, можна додавати сухофрукти і шоколад.

6

Зберігати гранолу варто в темному і прохолодному місці, в герметичному посуді. Гранола ідеально смакує з теплим чи холодним молоком, йогуртом, свіжими фруктами.

Кулінарні поради з гранолою

До граноли дуже смачно додавати ті горіхи, що вам подобаються, цілими чи грубо нарізаними. Ідеального смаку надає сире гарбузове чи соняшникове насіння. 

Спробуйте додати до граноли сушену журавлину з її приємною кислинкою, родзинки та чорнослив, крихти чорного шоколаду, насіння льону.

З олії дуже добре смакує кокосова, але ви можете приготувати гранолу з олією, смак якої найбільше подобається. Вибирайте краще нерафіновану.

Рецепти смачної граноли на сніданок

Рідкий мед або кленовий сироп, фініки чи курага, шматочки кокоса – чудовий десерт гранола може стати корисною заміною цукерок для дітей.

З граноли можна приготувати корисні батончики, які зручно брати з собою як перекус на тренування або роботу.  

Гранола добре зберігається і довго не псується, тому готувати її можна про запас.

Інгредієнти

 300 гр грубих (!) вівсяних пластівців (не використовуйте для граноли пластівці швидкого приготування)
 1 ч. л. кориці
 0,50 ч. л. солі
 160 гр сирих горіхів і насіння
 80 гр сухофуктів
 150 гр меду чи кленового сиропу
 110 мл оливкової чи розтопленої кокосової олії
 100 гр шоколадних крихт (факультативно)

Кроки рецепта

1

Застеляємо бритванку пергаментним папером і гріємо духовку до 180 градусів.

2

В достатньо глибокій посудині змішуємо всі сухі інгредієнти, але без сухофруктів і шоколаду (якщо додаємо).

3

Змішуємо разом мед/сироп та олію, виливаємо на пластівці з горіхами і дуже ретельно вимішуємо.

4

Викладаємо на бритванку і формуємо рівномірної товщини шар. Випікатись гранола буде 20-25 хв, але варто контролювати цей процес, аби не перепекти. Коли зверху гранола матиме золотисто-брунатний колір - вона готова.

5

Дістати бритванку і вистудити, коли вона повністю охолоне, можна додавати сухофрукти і шоколад.

6

Зберігати гранолу варто в темному і прохолодному місці, в герметичному посуді. Гранола ідеально смакує з теплим чи холодним молоком, йогуртом, свіжими фруктами.

Домашня гранола

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору