Вдалими вважаються чебуреки в духовці із соковитою начинкою, м'яким кантиком та ніжним тістом. Смачні чебуреки в духовці – пиріжки з м'ясною або будь-якою іншою начинкою, знають і люблять багато хто, якщо не всі!
Просіюємо борошно, додаємо яйце, інтенсивно перемішуємо, потім додаємо масло і пермішуємо до однорідної маси.
Воду трохи підігріваємо і підсолюємо. Вливаємо в борошно, замішуємо тісто і відправляємо його в холодильник на 2 години. У фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, солимо і перчимо.
Тісто розділяємо на порційні однакові шматочки і тонко розкатуємо.
Викладаємо начинку, краї з'єднуємо за допомогою виделки. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо чебуреки. Змащуємо наші чебуреки яйцем, за бажанням можна присипати тертим сиром.
Закриваємо чебуреки фольгою так, щоб вона не торкалася виробів.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Загальний час запікання – 30 хвилин: 15 хвилин під фольгою та 15 хвилин без неї.
Тісто для чебуреків
Класичного рецепта тіста для чебуреків в духовці не існує. Ви можете спробувати різні варіанти – на окропі або воді з горілкою та яйцем, молоці або кефірі, на воді з оцтом.
Чебуреки у духовці більш схожі на пиріжки, вони менш хрусткі. Проте, більш дієтичні, для їх приготування потрібно значно менше олії.
Начинка для чебуреків в духовці
Класикою вважається баранина. Але чудово смакують чебуреки в духовці з курятиною або індичкою, телятиною у поєднанні зі свининою.
Приготувати пісні чебуреки в духовці дуже просто – використовуйте пісну начинку: твердий сир, відварену картоплю з зеленню, гриби, тушковану капусту, гарбуз з цибулею та часником.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Просіюємо борошно, додаємо яйце, інтенсивно перемішуємо, потім додаємо масло і пермішуємо до однорідної маси.
Воду трохи підігріваємо і підсолюємо. Вливаємо в борошно, замішуємо тісто і відправляємо його в холодильник на 2 години. У фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, солимо і перчимо.
Тісто розділяємо на порційні однакові шматочки і тонко розкатуємо.
Викладаємо начинку, краї з'єднуємо за допомогою виделки. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо чебуреки. Змащуємо наші чебуреки яйцем, за бажанням можна присипати тертим сиром.
Закриваємо чебуреки фольгою так, щоб вона не торкалася виробів.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Загальний час запікання – 30 хвилин: 15 хвилин під фольгою та 15 хвилин без неї.