Запашний борщ: класичний рецепт

Борщ у тарілці
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год 15 хв

За однаковим рецептом борщ може зробити багато хто, але вийде смачно не у всіх. У нас з вами вийде, в інших – ні. Уявіть – над глибокою тарілкою з густим яскраво-червоним борщиком піднімається прозоре марево! Духмяний запах не можна сплутати ні з чим!

 500 гр свинини
 2 л води
 3 червоних буряки
 1 морквина
 3 цибулини
 5 ст. л. олії
 2 ст. л. томатної пасти
 3 кр. лимонної кислоти
 300 гр свіжої капусти
 6 картоплин
 1 ст. л. солі
 часник
 1 лавровий лист
1

Промите м'ясо заливаємо холодною водою та протягом години-півтори на маленькому вогні варимо бульйон. Перед закипанням знімаємо піну.

2

Чистимо моркву, цибулю, подрібнюємо й обсмажуємо на сковороді на невеличкому вогні. Додаємо буряк, лимон, томатну пасту та продовжуємо підсмажувати ще хвилин 7-10.

3

З готового бульйону виймаємо м'ясо, натомість засипаємо шатковану капусту, порізану картоплю. М'ясо відокремлюємо від кістки, нарізуємо шматочками та повертаємо до кастрюлі. Додаємо зажарку, солимо, додаємо спеції та зелень. Варимо борщ до готовності й даємо трохи часу настоятися.

А після того, як ви заправите його сметаною, почистите часник, тонесенько наріжете сала й житнього хліба, спробуйте тільки сказати, що це не смачно! А тепер готуємо ідеальний традиційний український борщ і тільки у гарному настрої! Інакше не вийде.

Інгредієнти

 500 гр свинини
 2 л води
 3 червоних буряки
 1 морквина
 3 цибулини
 5 ст. л. олії
 2 ст. л. томатної пасти
 3 кр. лимонної кислоти
 300 гр свіжої капусти
 6 картоплин
 1 ст. л. солі
 часник
 1 лавровий лист

Кроки рецепта

1

Промите м'ясо заливаємо холодною водою та протягом години-півтори на маленькому вогні варимо бульйон. Перед закипанням знімаємо піну.

2

Чистимо моркву, цибулю, подрібнюємо й обсмажуємо на сковороді на невеличкому вогні. Додаємо буряк, лимон, томатну пасту та продовжуємо підсмажувати ще хвилин 7-10.

3

З готового бульйону виймаємо м'ясо, натомість засипаємо шатковану капусту, порізану картоплю. М'ясо відокремлюємо від кістки, нарізуємо шматочками та повертаємо до кастрюлі. Додаємо зажарку, солимо, додаємо спеції та зелень. Варимо борщ до готовності й даємо трохи часу настоятися.

Запашний борщ: класичний рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори