Болоньєзе – соус, паста чи рагу?

Спагетті і болоньєз
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 30 хв

Вишуканий соус болоньєзе має італійське походження – з кулінарної столиці Італії Болоньї. Традиційним різновидом пасти для подачі з соусом болоньєзе є тальятеле – різновид довгої локшини. Проте за межами Італії таких суворих правил не дотримуються й застосовують для приготування пасти болоньєзе спагеті або інші види пасти. А сам соус болоньєзе використовують не тільки для приготування пасти, а й з іншими видами гарніру, або подають окремо як рагу болоньєзе.

 500 гр спагеті
 400 гр м’ясного фаршу
 1 цибулина
 1 морквина
 4 помідори
 3 зубчики часнику
 100 гр селери
 сіль – до смаку
 петрушка, орегано, чорний перець
 3 ст. л. олії
1

Нарізаємо цибулю й селеру, моркву натираємо на дрібній тертці.

2

Обсмажуємо в олії цибулю, за хвилину додаємо селеру, згодом моркву.

3

Окремо обсмажуємо м’ясний фарш до рум’яної скоринки, розминаючи, аби не утворювалися великі грудки.

4

Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку й дрібно нарізаємо.

5

З’єднуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори й тушкуємо соус Болоньєзе на маленькому вогні 50-60 хвилин.

6

За 10 хвилин до готовності солимо, додаємо вичавлений крізь прес часник, спеції.

7

Відварюємо спагеті або інший вид пасти.

8

Соус болоньєзе викладаємо безпосередньо зверху на готові спагеті. А кому подобається, можна й перемішати. Прикрашаємо свіжою зеленню.

Паста болоньєзе vs макарони по-флотськи

Ви вже й самі, певно, переконалися, що паста Болоньєзе дивно нагадує знайомі нам макарони по-флотськи, хіба що з деякими відмінностями. У багатьох інших кухнях можна зустріти схожі страви. До речі, не варто шукати найбільш правильний рецепт болоньєзе, адже в Італії кожна господиня додає до нього печериці, солодкий перець, баклажани або кабачки й вважає власний рецепт найкращим.

Соус болоньєзе з томатною пастою або кетчупом

Класичний соус болоньєзе тушкують на дуже маленькому вогні протягом 3-4 годин. Фарш зазвичай використовують свинячий наполовину з яловичиною. При готуванні можна додати сухого вина, алкоголь випаровується, а соус набуває приємного смаку. Для більш насиченого смаку додатково до помідорів використовують кетчуп або томатну пасту.

Інгредієнти

 500 гр спагеті
 400 гр м’ясного фаршу
 1 цибулина
 1 морквина
 4 помідори
 3 зубчики часнику
 100 гр селери
 сіль – до смаку
 петрушка, орегано, чорний перець
 3 ст. л. олії

Кроки рецепта

1

Нарізаємо цибулю й селеру, моркву натираємо на дрібній тертці.

2

Обсмажуємо в олії цибулю, за хвилину додаємо селеру, згодом моркву.

3

Окремо обсмажуємо м’ясний фарш до рум’яної скоринки, розминаючи, аби не утворювалися великі грудки.

4

Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку й дрібно нарізаємо.

5

З’єднуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори й тушкуємо соус Болоньєзе на маленькому вогні 50-60 хвилин.

6

За 10 хвилин до готовності солимо, додаємо вичавлений крізь прес часник, спеції.

7

Відварюємо спагеті або інший вид пасти.

8

Соус болоньєзе викладаємо безпосередньо зверху на готові спагеті. А кому подобається, можна й перемішати. Прикрашаємо свіжою зеленню.

Болоньєзе – соус, паста чи рагу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору