Нарізаємо цибулю й селеру, моркву натираємо на дрібній тертці.
Обсмажуємо в олії цибулю, за хвилину додаємо селеру, згодом моркву.
Окремо обсмажуємо м’ясний фарш до рум’яної скоринки, розминаючи, аби не утворювалися великі грудки.
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку й дрібно нарізаємо.
З’єднуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори й тушкуємо соус Болоньєзе на маленькому вогні 50-60 хвилин.
За 10 хвилин до готовності солимо, додаємо вичавлений крізь прес часник, спеції.
Відварюємо спагеті або інший вид пасти.
Соус болоньєзе викладаємо безпосередньо зверху на готові спагеті. А кому подобається, можна й перемішати. Прикрашаємо свіжою зеленню.